Häst

Kärleken till hästlivet

Jag mår aldrig så bra som när jag får arbeta i stallet, det bara är så. Har jag haft en tung dag på jobbet eller stallchefen har härjat livet ur mig – så finns det inget jag tycker är mer avkopplande än att gå och pula i stallet. Mocka är en viktig terapi för mig, jag ska försöka komma ihåg det i vinter när jag har sex (!!) hästar på stall. Som mest har de varit fyra hästar inne samtidigt, men nu blir det verkligen utökat.

307560_580907058591617_1579960732_nI boxen direkt in till vänster står Bingo Bell, det är den perfekta boxen för honom, där har han koll på ALLT, både inne i stallet och utanför. Bredvid honom står Valorous Regent. I dessa två boxar får jag inte ha föl för boxdörren har en för stor glipa undertill 🙂
I boxen mittemot Bingo står Golden Grape. I den boxen är Valorous Regent född. I boxen inne i hörnet ska Lofty Rowallane Rose och Valorous Royal bo och bredvid dem är Belinda Vs box. I den stora boxen i hörnet är Valorous Rex född. Samtliga boxar har egna fönster med fina boxgaller som min morbror svetsade till mig 2013 när jag inredde stallet. I alla boxarna finns även varmvattenkoppar.
Stallet är godkänt enligt §16 Djurskyddslagen

IMG_3989.JPGOch för er som inte minns så var Monias begravningsplats också godkänd, och ja just det, någon skickade ju Länsstyrelsen på mig förra året 🙂 Skönt att ha alla papper i ordning då känner jag spontant.

Det har varit en skitsommar rent ut sagt. Här har regnat i massor och har det inte regnat så har det varit mulet och grått. Några få dagar med sol har vi ju såklart haft. Men överlag, mest trist. Det har tack och lov inte varit mycket varken bromsar eller flugor och inte en enda styngfluga har överlevt ! HURRA!

IMG_5685.JPG

Här är två som njuter av livet i alla fall 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.