Häst

Hejdå 2015, full fart in i 2016!

 

Golden Grape RC 1535, 22 år.
 Igår åkte Lofty Rowallane Rose RC 1179 tillbaka till Halland igen. Det märks i flocken att hon är borta, Grappan är hemskt ensam plötsligt även fast Belinda går tillsammans med henne. Rose är mamma till Valorous Royal och lånades av Lofty Stuteri. Så nu är det ”bara” fem hästar här hemma, bara! 🙂 

 

Belinda V, 3 år
 Hingstarna (och Regent 😉 ) går tillsammans och det fungerar jättebra. Bingo trivs med att gå med sina söner, mycket lekkamrater. Royal är en riktig liten tuffing och motar surt bort pappa från han och brorsans höhög 🙂 

 

Valorous Royal, 1 år
 Åldersfördelningen här hemma är nu Royal 1 år, Regent 2 år, Belinda 3 år, Bingo  10 år och så min Grand Old Lady Grappan 22 år! Betäckningen av Grappan kommer inledas tidigt i vår med en helgenomgång av livmodern för att ge henne de bästa förutsättningarna till att bära föl! 

 

Brolötens Grafit RC 70 1988 – 2009
 I år är det också 10 år sedan jag köpte Brolöten Grafit RC 70. Tiden går så himla fort. Minns fortfarande dagen i mars då han klev av transporten och var bara min i hela världen <3 oförglömligt. Han är till och med omnämnd i senaste ConnemaraNytt (tack Jenny för den fina presentationen 🙂 ) Det känns lite overkligt att ha Grappan hemma. Ultimata drömmen är ju en Bingo Bell RC 112 – Brolötens Grafit RC 70 fölunge 2017 ! Snacka om att sluta cirkeln…!

Belinda tränas nu inför treårstest och sommarpremiering. Hon är lättlärd och okomplicerad i all hantering. Vi behöver dock öva mer på att åka hästtransport, det har hon bara gjort en gång i sitt liv. 🙂 Att ha träns var inget problem överhuvudtaget och inte heller att kliva över lite bommar! Belinda är till salu. Får vi inte henne såld så funderar jag på att betäcka henne med Vox Pop d’Aulne… Men vi får se! 🙂  

 Valorous Monarch har efter två år i Norrköping flyttat betydligt närmare och återfinns nu på Qvillö Stuteri utanför Vetlanda. Han rids av Amanda Ottosson och tränas av Amandas mamma Sandra och morfar Hans-Olof Ottosson. Amanda och Monarch kan ni följa på Instagram > @amandaqvillo ! Jag får små filmer och rapporter nästan varje dag och de är JÄTTEGLADA och nöjda med Monarch såhär långt. Men det har jag ju vetat hela tiden, att han är världens bästa ponny! ❤️

  

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.