Häst

Min dag … 

Jag somnade ganska sent igår för att vara jag, typ. Var väl inte i säng förrän framåt 23… Vilket är drygt 2h efter när jag slocknar i normala fall. Blir väckt av stallchefen klockan 01. Små fingrar bänder upp mitt ena ögonlock till en början viskandes ”mamma…mamma…MAMMA” – allt jag tänker är du är inte här, du är en illusion om jag bara fortsätter blunda så går detta över. 

Klockan ringde 04:45, volymen på högsta, ber en stilla bön att Mr Stableboss inte ska vakna. Slumrar om. 04:56 ringer klockan igen. Stallchefen fortfarande fast asleep. Släpar mig upp och ur sängen. Iförd nattlinne, långkalsonger, raggsockor, mjukisbyxor och stalljacka lyckas jag fippla mig ut till stallet tillsammans med Alfons – som HATAR att gå ut vid 05 och knappt behagar varesig kissa eller bajsa. 🙂 speciellt inte om det är minusgrader. 

05:20 står jag i duschen. 05:30 kokar jag gröt och slår på kaffet. 05:50 väcker jag stallchefen med välling i sängen medan jag kladdar mascara någotsånär. 06:10 sitter vi i bilen på väg till dagis. 06:56 stämplar jag in på jobbet. Promenaden från bilen till avdelningen var som om jag gick i seg kola. Glömde mitt kaffe på bänken hemma så jag var ta mig tusan inte människa förrän framåt 9-tiden och frukostfrallan serverades. 15:10 stämplade jag ut. Körde via OKQ8 och tankande, en utav världens roligaste sysslor, en sväng in på Citygross för att ”bara köpa blöjor”. Köpte visserligen 144st blöjor, men det blev eventuellt lite annat smått och gott, också. Roffade åt mig SAMTLIGA rabatter på de varor jag var ute efter. Har jag sagt att Extreme Couponing är ett favoritprogram? 16:05 hämtade jag stallchefen på dagis, han hade haft en kanondag. 16:15 är jag och stallchefen hemma. Möts av att Linn är i stallet och fixar. Vi stannade kvar ute, hos Leif och Birgitta såklart, till ungefär 17:00 då jag nästan dött av att vara kissnödig. Fri lek mellan 17:00-19:30 då jag och chefen hann med att starta en maskin med mörk tvätt, vika torr tvätt, sätta ut nya värmeljus och slängde tre påsar skräp. Städade och diskade i köket. Stallchefen höll ställningarna med ipaden. Stallchefen gäspade och gäspade och vid 19:15 blev det sängläge. 20:00 sladdade jag ut till stallet. Möttes av att det var mockat !! GUD VA ÖVERRASKAD OCH GLAD JAG BLEV! Gjorde i ordning Bingo. Satt upp 20:30 och red till 21:30-ish. Satte mig vid datorn vid 22. Mailade det som efterfrågats av mig från styrelsen i SCS. 22:30 hällde jag upp ett glas vin och just i detta nu 23:15 så har jag SVÅRT (!) att hålla ögonen öppna… 

Imorgon väntar minisim och allmänt bus på gården… Jag ska i n t e gå upp 04:45 imorgon, var så säker. Godnatt på er gullisar. 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.