Häst

#stallchefen

Min lille krigare har varit med sedan uppstigning i morse, vilket alltid är innan mig visserligen 🙂 Det är ingen diskussion om vad vi ska göra innan vi äter frukost – vi ska släppa ut ponnisarna. Man måste ha overall på sig när man är en liten kille och ska följa med ut till stallet i ottan, speciellt om det är lite kallt. Och vantar också för annars blir man kall om fingrarna. Just vantarna har vi drivit en djup förhandling om i flera månader då mamma ansåg att vantarna ska vara på och stallchefen ansett det vara ett onödigt ont. Men det är inte skönt att frysa om fingrarna 🙂 och ganska bra att kunna hålla i gejer av metall! Mössan på och så stövlarna. Sen ska ju bara mamma klä på sig med och vi måste ropa på Alfons som ligger kvar på sin kudde i vardagsrummet och inte alls föreställer sig att gå upp innan 11… Sen kan vi spatsera ut. 

Stallchefen vill gärna fodra kraftfoder inne men ponnyerna är på tok för ivriga så det är bättre han fyller höpåsar, så det gör han med, enligt honom, lagom mängd. Sedan går han ut i Prinsessan och Babsans hage och lägger ut det. Han vill gärna hjälpa till att leda ut Regent och Royal men allra helst rida på Bingos rygg ut till hagen. När det är Prinsans (Prinsessan på stallchefska) tur att gå ut ska det ridas även där även om det bara är drygt 15 m från boxen till hagen. Rida på ridbanan gör man sen. 

När alla ponnyerna är ute ska det kollas vatten innan det är dags att gå in och äta frukost. 

Stallchefen är även behjälplig vid mockning, fodring och höpås-packning på eftermiddagen även om han allra helst fyller stallet med grus med hjälp av sin gröna spade vi köpte på Granngården. Idag har vi även hjälpts åt att brodda om Bingo. Jag broddade och stallchefen bjöd på godis, ypperlig kombo menar Bingo som gör allt för att inte knuffa godiset ur handen på stallchefen. Jag fick även hjälp att linda benen och stallchefen höll räkningen på varven från 1-12 trots att det nog slutade på 14 😉 

Framskrittning sköter stallchefen. Domderar bara mamma och oerhört vänlig Bingo om vart vi ska gå och på vilket håll. 🙂 Viktigt att ALLA isbeklädda före detta vattenpölar klafsas igenom och bommarna ska utnyttjas med. När det är nog tackar han Bingo med en klapp på axeln och önskar hjälp att kliva av. 

Insläpp är också viktigt att övervaka. Tjejerna går in först och han ska själv leda in Prinsan. Viktigt att grimskaftet inte åker i marken så det håller han ovanför huvudet och Prinsan får INTE äta Bingos mat!! Sen ska vi ta in grabbarna. Det är viktigt att rutiner följs! När alla ponnyer är inne släcker vi lampan och säger ”hejdå hästarna vi ses en annan dag!”

❤️

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.