Häst

Regn? I Växjö? Nej, det menar du inte!

Joho då! Det ska jag få ta och tala om, idag har det regnat. Solen har visserligen också varit framme. Och snön, i morse vid 06:05 sladdade vi till dagis stallchefen och jag. När jag promenerade från bilen till jobbet så var det snöblandat regn från höger tillsammans med ganska så frisk vind. Inte jättemysigt alls faktiskt, men jäkligt myggfritt och tveksam utdelning på solsting! 

Jag tänker alltid lite extra på ponnyerna ute när det är sådant här väder. Fy sjutton. Belinda hon fullkomligt HATADE när det regnade, värst var det när regnet kom horisontellt. Men ponnyerna som går hemma nu verkar inte märkbart bekymrade. Den enda som hade bråttom in var Prinsessan, men det berodde nog snarare på att det inte finns något att klia sig på i hennes hage, än att vädret är risigt. 🙂 Hon står utan täcke på nätterna och blir ordentligt borstad både morgon och kväll! Värmeeksemen har verkligen lagt sig och är inte illandes röda längre, utan snarare vita torra skorpor. 

De veckor jag har intensivt med arbetsdagar och stallchefen så är det tidig uppstigning för ponnyerna. Kl 05:05 är jag i stallet och fodrar och vid 05:25 är alla ute och jag på väg in i huset igen. De brukar få en tuss hö när jag kommer hem för mockning och intag sker inte förrän klockan blivit närmare 20-21. Idag var jag färdig ännu tidigare då det inte blir så mycket att mocka när hästarna är ute 15-16h om dagen. De lider då verkligen inte av brist på frisk luft!

I helgen ska jag ta tag i och laga allt som är trasigt i stallet. Stallchefen och jag har mycket att stå i. Jag ska bygga hyllor i sadelkammaren istället för det enorma otympliga metallskåpet som står där nu. Jag behöver mer plats och bättre översikt! Sedan ska det lagas en boxvägg och ett staket ska sänkas så att Prinsessan och Babsan kan börja gå i en mer stimulerande hage än den gytjepöl de går i nu… 

Nej nu är det dags för den välbehövliga skönhetssömnen 🙂 godnatt på er! 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.