Häst

Lyckan att kunna pyssla i stallet !

Jag hade egentligen tänkt rida ikväll. Jag var ute i stallet vid fyra snåret och mockade och fixade hö och foder. Gick in för att äta lite mat och sitta vid datorn en stund och sedan skulle jag gå ut igen, och rida. Det regnade friskt när jag gick ut igen. Så att, det blev pysselstuga i stallet istället men det visade sig å andra sidan vara väldigt behövligt. I morse när jag kom hem från nattens slit på sjukhuset så la jag märke till att det där ”oförargliga” jacket som Royal har i underkäken nu är lite grönt och smetigt och svullet. Så steg ett idag efter att ponnyerna fick komma in under tak var att försöka rengöra slagskämpens haka (?). När han hade fläkt upp insidan av ena frambenet i fjol så var det lögn i h-lvete 🙂 att få tvätta detta sår, trots att vi gjorde det varje dag. Han är ganska envis den här guling, skulle nästan kunna tro att det var Monia som var mamma till honom med. Nej jag skoja bara han är alldeles för rastypisk för att vara Monias 😉 Jag kokade upp lite vatten, hittade en 10ml spruta i mina gömmor och sedan blandade jag till lite ljust jodopax-vatten och skred till verket!
Royal är van att stå uppbunden på gången, inga problem. men jag tänkte inte pröva min lycka alldeles, så det blev lite slicksten samtidigt som jag rengjorde det jag trodde var en håla – men som visade sig bara vara en torkad sörja av var, hud och päls. Det var bara en bula och ett jack kvar när jag var färdig. Lite förundrad ändå om det inte finns någonting inuti bulan, men det visar ju sig. Han var verkligen JÄTTEDUKTIG ponnyplutt. I somras slog han i pannan i taket i transporten och rev upp ett jack, nu har han en något underlig sårskorpa ovanpå, fortfarande? Jag undrar jag vad det kan vara. Han är verkligen full i ärr.

När jag var färdig med Royal skrapade jag av lite päls på Regent, som inte fällde någonting och på Babsan som inte heller fällde speciellt mycket men som verkligen uppskattade att bli kliad överallt. Sen var det världens bästa Prinsessans tur. Jag har hört och sett att hon har kliat sig mycket och jag ville minnas att Pernilla har klippt henne på vårkanten. Så när jag slog en lite närmare kik på Prinsan (stallchefska) så har hon något som ser ut att vara någon form av eksem i huden. Älskade lilla ponny! Rev fram klippmaskinen direkt och ledde ut Prinsessan på stallgången. Där stod hon sedan, lös, och blev klippt likt värsta tävlingsponnyn. <3 Hon blev så fin och var SÅ nöjd! Imorgon blir det regntäcke på! Ponny bestod nog av 1/3 päls! För när jag rakat av allting var det väldigt mycket mindre Prinsessan kvar..!

Jag skickade bud med en kollega som var i Ullared som köpte Hyaluron100 till mig! ÄNTLIGEN! Det har varit slut alldeles för länge. Det är Bingo Bell som får 20ml hyaluron varje dag och det är verkligen en skillnad på honom. I Ullared kostar 3l Hyaluron100 från Trikem 679kr. På Citygross kostar 1l samma sak 399kr om inte mer… Det är en löjligt stor skillnad. ”Inkörningsperioden” på Hyaluron är 20ml x 2 i 7 dagar, sedan bara 20 ml om dagen. Så därför skrev jag upp utdelningstillfällen på tavlan till Bingo – likt en patient. Arbetskadad är bara förnamnet.

Den 17 februari fick världens finaste Kicken, Rockamore Lagavulin, somna in. Kicken kom till min familj som valp på hösten 2003 och har varit en stor personlighet och familjemedlem de senaste 14 åren. Han fick en liten stroke i början på förra veckan och hade problem med sina njurar, så det var dags för Kickelurumlurum att lägga sin högst älskade tennisboll på hyllan och slippa lida mer. Det är många år sedan jag flyttade från Vaxholm och Kicken men vi var väldigt tighta under åren jag bodde hemma. Det var t ex bara i min säng han sov och när jag kom hem från gymnasiet så var han precis där jag var. Jag fick rycka hans päls och klippa hans klor. Vi var med i två bilolyckor jag och Kicken. Han satt med i bilen när jag krockade med en lastbil 2006. Han var med mig i stallet och lärde sig att stanna kvar utanför hagen för nuddar man staketet får man en stöt. Han har åkt i rockarden bakom en travhäst. Han var med på dagis och lät sig kramas, dras och nypas av småbarn. De fick ta hans tuggben och han väntade snällt tills han fick tillbaka det. Älskade, älskade Kicken. Mattes fulaste border terrierusling, det kommer kännas hemskt tomt utan dig nu.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.