Häst

Det är bra att kunna lite av allting … 

I fredags byggde stallchefen och jag en ridbanesladd, fråga mig inte varför jag inte gjort det fyra år tidigare, för det vet jag inte! Det var ganska enkelt egentligen. Jag googlade lite bilder för inspiration och sedan tog jag och stallchefen en tur till Biltema för att inhandla hålplattor, kedja, båtringar, skruv och ett ordentligt set med bits till skruvdragaren för mina nuvarande är katastrof! 🙂

Sedan åkte vi hem och släpade fram en hoper reglar från stalloftet och skred till verket. Jag kanske skulle ha läst på hur bred min Jeep var istället för att gå på exemplet 170cm (där jag dessutom la till 5cm). Min bil var såklart bredare än så 🙂 men det gjorde inte så mycket. Jag skruvade ihop träramen, vilket visade sig vara ett äventyr när jag inte hade någon som kunde hålla i lite här och där. Men skam den som ger sig! Förstärkte ramen med tre mindre reglar i mitten, tänkt att även kunna lägga tyngder på. Skruvade sedan i en båtring i två av hörnen på långsidan, fäste den 5m långa kedjan med två schacklar och sedan bar jag ut den till ridbanan. Väl där la jag på en SJ-pall för att få lite tyngd och sedan hängde jag kedjan i dragkroken och så var vi iväg! Det gick väldigt bra och ridbanan blev som ny! Stallchefen var mest nöjd över att få åka bil på ridbanan igen 🙂

Idag har jag och Bingo provat ridbanan på töm. Jag måste säga att den faktiskt blev bättre. Innan har jag haft ett väldigt problem med lömska gropar och hålor där en annan lätt bryter benet om du kliver ner. Men nu var ridbanan faktiskt ganska så plan överallt. Den är tyvärr fortfarande en hel del ojämn men det kommer från när lastbilen körde ut topplagret för något år sedan, det blev i tre långa rader och det har vi inte riktigt lyckats plana ut ännu. Men skam den som ger sig? Nu kan jag åtminstone sladda till banan när den blir alldeles på tok gör gropig och guppig!

Bingo fick jobba på töm idag. Stallchefen var mycket upptagen med att försöka komma åt stallkatten Ester inuti en buske så han var inte till så stor hjälp i själva stallarbetet idag. Så det fick jag roa mig med själv. Solen har varit framme hela förmiddagen trots att SMHI lovade regnskurar. Jag la på Bingo hans nya fina regntäcke i morse. Eftersom solen sken så la jag inte på det igen när jag släppte ut honom… så nu snöar det! Perfekt! Aaaaprilväder i sitt esse! Tur att jag och stallchefen klippte hela gräsmattan igår, idag hade det inte gått 🙂 Vi gjorde även om en rabatt vid huset, nu är den bara hälften så stor och jag fick lite nytta av innanmätet till kakelugnen vi kastade ut i vintras.

Eftersom jag köpt nya bits till skruvdragaren passade jag på att skifta skyltar i stallet och sätta upp Regents skylt under Monia och Monarch. Det känns konstigt på något vis att han inte är kvar, att jag inte har något Monia-barn kvar alls hemma. Ponny jag aldrig skulle sälja sålde jag ju i oktober och han har det jättebra (Monarch). Regent ser ut att trivas hos sin nya familj och Philadelphia har jag inte varken sett eller hört av på många år. Hon blir sju år i år.

Jag ska halma upp Babsans box i dagarna. Idag är det dygn 301 ! Tiden går fortare än vad man tror, alltså bara 29 dagar kvar till beräknat datum. Sen får vi se när hingstfölet behagar komma ut (jag kan nästan svära på att det är en gulbrun hingst 🙂 ). Samtliga hingstföl har gått över tiden, Philadelphia (mitt enda stoföl) är född på dygn 320. 🙂

Jag har beställt en övervakningskamera till stallet, det är bara hoppas att den kommer innan fölet. Den är nämligen restnoterad …

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.