Häst

Älskade Bingo Bell

Det har egentligen aldrig spelat roll hur trött, ledsen, utmattad eller seg jag varit. Så snart jag börjat rykta och borsta på Bingo för att gå ut och arbeta med något så känns allting så mycket bättre. Idag har jag bara sovit fyra timmar efter nattjobb så började bli ganska seg när stallchefen somnade vid 20… men bara att slå på babyvakten och gå ut för att mocka och ta in hästarna.

Jag hade tänkt rida ut idag i solskenet. Men istället blev det en maskin tvätt, en maskin disk, dammsugit hela nedervåningen, burit in och beställt mer ved, städat av köket och precis när jag skulle gå ut så kom bästa Dalle och hjälpte mig plåstra om taket till Ankeborg. Sen var klockan plötsligt halv fem och dags att ÄNTLIGEN hämta stallchefen! När vi hade ätit och myst och jag satt vid datorn förkunnade han att han ”bara skulle vila lite” i sängen på kontoret. Sen sov han 🙂 Så kl 20:05 stegade jag ut till stallet. Det är minusgrader här just nu, supermysigt! Mockade och fixade åt hingstarna först, vilket jag alltid gör. Sedan fick de komma in och äta medan jag gjorde resten. Sen Babsan och Majsan och sist Kryddan och Prinsessan – som även idag tog saken i egna händer och själv travade in i stallet. Jag var färdig vid kl 21 men kände ändå att fan, jag måste arbeta Bingo. Så sagt och gjort. Borstade av honom den värsta leran och sedan på med tömkörningsgjorden och ut! Jag tömkör faktiskt ganska mycket. Bingo var hemskt fin, inte lika stel och oriden som igår. Han var duktig ponny. Fyllde mig med så enormt mycket energi! Jag var klar med Bingo vid kanske 21:50 och innan jag kastade mig i sängen tömde jag tvättmaskinen, la in en ny tvätt med fördröjning tills imorgon bitti och sedan bar jag upp stallchefen till sin egen säng. Nu blir det hemskt efterlängtad sömn!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.