Häst

Mönster, rutiner…

När jag stod på framridningen och tittade på Emelie så bad hon mig komma med hennes frack medan hennes hästskötare lindade av. Då märkte jag att Emelie fortfarande har samma tävlingsskjorta. Sist jag var iväg som hästskötare till Emelie var med Winston på Strömsholmstävlingarna, minns inte vilket år, men säkert 3-4 år sedan och då hade hon exakt samma skjorta.. Jag vill minnas att den hänger med ända sedan ponnytiden, hon får rätta mig om jag har fel 😛 .
Emelie har alltid varit väldigt noga med att göra samma sak – hennes vinnande koncept. Hon ändrar inget om det inte verkligen behövs. Ett tag hade hon exakt samma hårnålar varje gång hon skulle tävla!

Jag tror på att mönster skapar en trygghet för både hästen och ryttaren. Att man alltid gör samma sak, samma rutiner. Hästarna Emelie tävlade fick alltid mot slutet av framridningen äppelbitar eller sockerbitar instoppade bakom kandar- och bridongbett, det är också det ni kan se på bilden. 🙂

Jag försöker att ha samma rutin på tävlingar, eller utställningar som det numera mest består av. Men när jag körde trav så var det alltid ett speciellt mönster som följdes och det funkade för mig. Jag tror att alla behöver ett mönster att följa för att få den bästa uppladdningen, slippa oroa sig för att man skulle råka missa något. Jag har t ex vissa fleecetäcken jag BARA använder vid utställning.

Jag har lärt mig utav Jörgen att alltid ha mörkblå tröja och vita byxor på mig på utställning. På vintern/hösten/våren blir det min blåa ASVH ylletröja ovanpå min gamla vita SIBA skjorta och så vita byxor. Jag har dessutom inte samma hjälm på utställning som när jag rider hemma. På sommaren har jag en mörkblå ASVH Piké och så vita byxor. Haha, okej, jag har inte de rosa skorna längre, annars hade jag dem ganska ofta på utställningar 😉

Mina hästar har utställningsträns som de bara har på utställning. Monia och Graffes träns har båda mässingslänkar och mässings ponchos på sidorna. Snyggaste jag vet 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.