Hingst

Caprimond 1985

Caprimond
1985
e Karon (Argono – Ibikus – Impuls)
u Capri VI
ue Mackensen (Herzbube – Okänd)

Elit Trakehener hingst – 1995
Årets Trakehener hingst – 1998

Caprimond var reserv-champion vid hingstpremieringen 1987 i Neumünster. 1988 blev han reserv-champion bland 3 åringarna vid det tyska Ridning Championship Schenefeld och vann bruksprovet i Adelheidsdorf.

Caprimond är godkänd Trakehener i följande stamböcker: Hannover, Oldenburg, Baden-Wüttemberg, Bayern, Hessen, Sachsen-Anhalt, Rheinland, Wesphalia, Sverige, Frankrike och Schweiz.

Ända sedan den första årsboken över Hannoveraner hingstarna publicerades 1999, har en hingst legat i toppen rankningen baserad på typ, och det är Trakehner hingst Caprimond. I 2007 års utgåva, ligger återigen Caprimond i topp med ett index på 183. Ännu en gång har en Trakehener hingst slagit Hannoveraner hingstarna – och för att understryka den punkt, är hans son Hohenstein sjätte placerad på samma ranking!

Caprimond kunde utföra avancerade dressyrmoment, enligt sin tränare D Keller, redan vid 7 års ålder. Hittills har han uppnått många segrar i Prix St George dressyr och mellanliggande klasserna och har tävlat upp till Grand Prix-nivå. Caprimond präglar sina avkommor väldigt väl och den bäst beprövade fadershingsten vad det gäller typ i Trakehner avel.

Caprimonds avkommor dominerar även ridhäst auktioner, såsom Charmeur DM 171.000 och Soulman DM 180.000. Hans far Karon tilldelades en premie i Neumünster och har tävlat framgångsrikt i dressyr. Karons far, Arogno, betraktas som en av de mest framgångsrika hingstarna i modern tid. Karons mor, Karben, lämnade den godkända hingsten Karim (Le Mexico) vid en ålder av 3 år. Caprimonds mor Capri,  är ett högt aktad statspremiesto som varit framgångsrik på de tyska nationella utställningarna och blev landets Champion Mare i Niedersachsen.

Caprimonds far, Karon, betäckte ursprungligen vid Hamelsschenburg stuteri och lanserades där som en ridhäst. Han betäckte i Oldenburg 1989 och 1990 och lyckades därmed vara representerade i olika raser innan han togs ur avel på grund av en fraktur i bäckenet. Den godkända hingsten Chantilly (e Herzbube) är en helbror till Capri VIs mor, Coeur Som, som också är en helsyster till Uwe Sauers Grand Prix häst, Caro Bube (e Herzbube) .

Caprimond härstammar tillbaka till stofamilj Cajenne 6 (Trara – Imbert – Cid – Hallore). Capri VIs far, Mackensen, var utsedd till en elit hingst av Trakehner Association. Detta släktled producerade dessutom ytterligare sex godkända söner bland annat den stora Carajan (e Herbstwind), Carlton, Chateauneuf, Cordial samt Cortez (dock ej Cortez 679).

Caprimond har betäckt på Klosterhof-Medingen stuteri sedan 1988 och har blivit en av de mest inflytelserika Trakehener hingstarna sedan andra världskriget. Han har hittills producerats tretton godkända söner, sex av dem har fått den högsta poängen för ridbarhet vid deras bruksprov inklusive, Caprigold, som vann sitt bruksprov 1996. Contucci godkändes i Hannover och vann ett antal dressyr klasser innan  han såldes  till USA.

Caprimonds son Hohenstein är i sin tur far till den svenske hingsten Hohenstaufen II som segrade i 3års och 4års championatet riden av Minna Telde.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.