Häst

Själaro!

Just nu fungerar båda mina hästar så himla bra. Monarch var en underbar individ idag, han är tillbaka i sina gamla skor så att säga. Han har haft lite av en rebell-period nu i ett par veckor. Men jag kan inte annat än skylla mig själv, tiden har inte räckt till så mycket som jag hade velat till Monarch. Har försökt lägga fokus på Bingo så att han ska vara i skick att komma ut på tävlingsbanorna i höst så att han verkligen får visa upp vilken otrolig kille han är!

På bilden till vänster syns det väl tydligt hur gärna han vill döda mig för att jag inte haft tid med hans höghet? 🙂 Det är självklart inövat, hehe, det är väl detta som kallas för frihetsdressyr?

Igår tömkörde jag Bingo i 40 minuter – wow vad den hästen lär sig fort. För bara några veckor sedan så fungerade inte styrningen alls, överhuvudtaget, han blev nästan bara arg och förvirrad och till slut så stod han bara i mitten, stilla. Men igår var han så otroligt duktig att han till och med lyckades göra en vändning genom volten! Snacka om att jag var stolt. Nästan tårögd. Hingsten som jag fick höra skulle vara ”för stökig”, ”för svår” och ”för hingstig” för mig är den underbaraste individen i världen. Han är verkligen en otrolig liten häst. Eller liten och liten! Han börjar bli en stor kille!

Jonas var en snäll pojkvän och följde mig till stallet idag och hjälpte mig. Han var även åskådare när jag longerade en mycket lycklig Valorous Monarch. Monarch var väldigt duktig dagen till ära faktiskt. Nu blir det pyssel med honom åtminstone varannan dag! Jag ska nog lyckas lära honom spanskskritt, jag prövade lite idag och han fattade – utan morötter – att han skulle lyfta benet när jag petade på det. 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.