Hingst

Diarado 2005

DiaradoDiarado
2005
e Diamant de Semilly (Le Tot de Semilly – Elf III – Amarpour xx)
u Roxette I
ue Corrado I (Cor de la Bryére – Capitol I)

Holstein supreme champion par excellence and best in group 70-day performance test champion, scoring a total of 150 points!”

Han var höjdpunkten under hingstpremieringarna i Holstein 2007. Han spås en lysande karriär som avelshingst. Han är Diarado, son till världsmästaren Diamant de Semilly och med hingstar som Corrado I och Contender i sin stamtavla.

Diarado är en sällsynt juvel bland hingstarna som fascinerar åskådare vid varje test som åläggs honom. Det fanns absolut inget tvivel på att denna hingst var en vinnare bland Holsteins hingstlicenser 2007. Han förenar en briljant hoppteknik med en enastående intelligens, en 100% positiv inställning och ett sensationellt ”scope”. Diarado fick ett imponerande högt betyg på sitt 70-dagarstest. Med 150,57 p bekräftades alla höga förväntningar på honom.

Denna djupsvarta hingst ledde med stor marginal, 9,73 poäng, för hoppförmåga och 9,5 för ridbarhet. Diarado vann sin första ’novice horse showjumping’ klass med poängen 9,0. Hans första årgång föl är eleganta, strömlinjeformade och mycket elastiska med en imponerande bakben.
Diarado har en unik stamtavla som radar upp topphingstar som på ett pärlhalsband.

Diamant de SemillyHans far, Diamant de Semilly, fanns med i laget som tog guld vid VM i Jerez 2002 och han vann även ett lagsilver på EM 2003. Redan som unghingst kallades han upprepade gånger för ”Best Sire of Young Horses”. Som 4-5 och 6 åring gick han mycket bra i de franska unghästklasserna och utsågs 1999 till ”Fransk champion” i 1st kategori efter att ha vunnit i princip alla klasser han startat i tom GP nivå, detta gav honom redan som 8 åring ett ISO på 175.

Le Tot de SemillyFarfar, Le Tot de Semilly, var också en framgångsrik internationell svårklass häst och han anses vara en av de bästa hoppförärvarna i Frankrike.

Corrado I, Contender, Lord och Ramiro – alla exceptionella avelshingstar med miljoner euro i prispengar – förekommer i Diarado möderne. Samma möderne producerade också de godkända hingstar Corofino I och II, Coriano, Chello I och II och svårklass hästarna Cabrio och Morales.

Corrado ICorrado I godkändes 1988 på grund av hans stamtavla och hans enorma ”scope”. På hingstprovet fick han en 10 för hoppning. Som 7 åring hade han sina första internationella framgång och därifrån fortsatte han med att vinna Aachen, VM och många Grand Prix tävlingar.

Contender (mormorsfar) är far till över 40 godkända hingstar och lika många statspremieston. Han har dominerat den tyska avelsmarknaden i många år nu och fortsätter att producera spännande unga hingstar. Contender har visat sig vara en av de mest inflytelserika söner till Calypso II. Calypso II var en svårklass hopphingst med Michael Ruping före pensioneringen till stuteriet där han blev far till ett antal svårklass hästar i hoppning.

Film med Diarado

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.