Häst

En helt vanlig dag!

Idag har det varit en helt vanlig dag, om man bortser från att det faktiskt är måndag, även om det känns som en söndag 🙂

I morse gick jag ut vid sju och fodrade de stackars, stackars övergivna svältande hästarna i stallet 😉 Sedan tog jag några plaststolpar och gav mig ut i stohagen för att bygga en sjukhage. Det vore ju fint om Monia blev utan anmärkning om 2 veckor vid sitt återbesök så det blir sjukhage för hennes del tills vi får andra order! Det gick faktiskt över förväntan att sätta ner stolparna i hagen, även om det var ganska fruset!

543878_10151528498456919_805456362_nSedan fick Monias son gå ut, Monarch. Det är lugnast om han får gå ut först. För alla inblandade. Så han gick ut först i solskenet och struttade omkring. Sedan var det Monias tur. Lite nervös var jag allt eftersom hon, om det funnits ett VM i att krypa ur hagen, vunnit alla medaljer… Hon är ute på ett ögonblick. Hon gick snällt med mig ut i hagen och in i sin lilla hage inuti Gias hage. Jag stängde grinden och sedan gick jag baklänges (!) tillbaka för att inte missa om hon nu skulle bestämma sig för att inte stanna i sjukhagen utan vara i den stora hagen. Småsprang nästan in och hämtade Gia för att hinna ut och möta Monia utanför, om hon nu krupit ut. Men! Hon stod kvar i sin sjukhage. Gia småtravade ut i hagen och gick sedan försiktigt fram till Monia och de hälsade på varandra över tråden lugnt och stilla. Jag tror att Gia är glad över sällskap, för hon har inte gått många meter ifrån Monia idag. Det första hon gjorde var att försöka äta ur samma hög som Monia, hon kämpade otroligt med att försöka nå in under tråden. ❤

Sist, men inte minst så fick hans höghet Bingo Bell gå ut. Mycket lycklig herre! Han kollade direkt in sina damer – och gick sedan och åt 🙂 Duktig !!

Monia var något skitig i manen och svansen så idag så åkte vi till Pernilla och badade henne från topp till tå. Något som hon, såhär 5 år senare, fortfarande älskar (not).

Arbetet med ridbanan har börjat, en ganska så stor del av den har vuxit igen tyvärr. Så det är flera decimeter med mossa. 🙁 Så Emelie och jag slet med krattorna där idag. Små granar och lite annat smått och gott har också vuxit in. Kanon. Så fort tjälen släpper och det blir varmt så blir det ett nytt staket runt ridbanan.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.