Häst

Överflöd med hagar, plötsligt.

När vi flyttade hit i december 2012 fanns det 1 enda enorm, ganska slarvigt stängslad hage. De vi köpte av försäkrade att ”nä men det är bara att släppa ut hästar, jag stängslande i våras!” Mitt i hagen fanns en enorm eldningsplats med diverse småskruv, spikar, metallfjädrar, glasbitar, en halv cykel och lite annat smått och gott. Stolparna i framkant på hagen satt dessutom så tätt att vi knappt hade behövt någon tråd…!

Jag lyckades faktiskt återanvända majoriteten av det smala plastband som var uppsatt och vi behövde inte köpa många nya stolpar första året IOM att det var stängslat väldigt tätt! I våras fanns det tre vinterhagar och de var rejält upptrampade och söliga. Jag hade två nedrivna sommarhagar efter att skogsavverkningen var färdig. Det har behövts en hel del nya stolpar och km-vis med elrep men idag finns det 2 stora sommarhagar och gott om vinterhagar! Den största hagen är dessutom 50% skog och stenar så den blir svår att trampa sönder i vinter!

Idag släppte jag ihop Belinda och Regent med Giovanna och Rex. Det var ganska körigt de första 10 minutrarna då Giovanna jagade och slog efter Belinda. Hon lyckades dessutom avskilja Regent från Belinda vid några tillfällen men då var Belinda snabb tillbaka till en ensam och vettskrämd Regent. När Rex ville komma fram och leka så jagade Belinda bort honom från Regent som en riktig morsa ! Hon är duktig och tar hand om sin lille lillebror som verkligen tyr sig till henne. Idag ropar han inte heller längre på Monia.

Det är återigen tyst och stilla på gården.

IMG_1795.JPG

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.