Häst

Vänner och bekanta, Helena Grühb.

Hur jag lärde känna Helena är helt och hållet Brolötens förtjänst!
När jag  2003 startade Brolötens Stuteris hemsida så skickade jag förfrågningar ÖVERALLT om bilder på de 161 hästarna som var födda på Brolöten. Jag fick ganska snart svar av Helena Grühb som besökt Brolöten mången gång och tagit massor med bilder som jag fick ta del av, även bilder på Grafit.

När jag sommaren 2007 var och tävlade på Jägersro så bodde vi hos Carina Andersson i Genarp och när hon visade oss bygden så pratade hon om en kvinna som chipmärker hästar som bodde inte så långt ifrån henne. Detta kom sig för att vi åkte förbi den gården precis. Hon sa att kvinnan hade en isabellfärgad New Forest hingst och att hon födde upp just New Forest. Isabellfärgad New Forest var ju inte så svårt att lista ut att det var Fredriksbergs Dizney och jag visste ju vem som hade honom på station.

Så vi åkte in förbi Helena, oanmälda, och mycket riktigt. Det var Helena Grühb! Nu syns vi på diverse hästtillställningar runt omkring!

Såhär går det att läsa om Helena i Tidningen Ridsport
”De lade grunden till 2010 års tävlingsframgångar” står att läsa:
Svensk ponnyavels stora dilemma är och förblir att de svenskfödda ponnyerna är så osynliga i hoppsporten. En av de få uppfödare som målmedvetet satsar på hopponnyavel är Helena Grühb, Dimmans Stuteri. Hon föder företrädesvis upp New Forest men har även gjort små utvikningar till andra ponnyraser.
Hennes hingst Dimmans Eros (e.Fredriksbergs Dizney u.Dimmans Elmia) har i år tävlats i hoppning av Isabella Giegold och de har haft ett mycket lyckosamt år. De blev femma i kategori C vid SM på Runstens gård och blev med det resultatet i ryggen uttagna till NM, där det både blev lagguld och individuellt silver.
Kanske har Eros yngre helbror Dimmans Elvis kapacitet att gå i storebrors hovspår. Han blev trea vid 4-årsfinalen i hoppning kategori D vid ungponnychampionatsfinalen i Falkenberg. Ytterligare en ponny från stuteriet, Dimmans Da Vinci var kvalad och deltog i samma finalklass i Falkenberg, men slutade oplacerad.”

Keep up the good work Helena !
www.dimmansstuteri.com

Jag stjäl en bild på Dimmans Eros om bara är så häftig!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.