Häst

Lite tankar och funderingar..

Jag har faktiskt inte gjort så mycket ”hästigt” de senaste dagarna eftersom jag numera bara är hästägare och inte har någon häst ”hemma”.  Självklart fastnar jag på blup var och varannan dag, men det är någon form av sjukdom som hästmänniskor lider av.. Man börjar läsa på Aftonbladet och plötsligt så är man 5 led ner i Scandic… ?

Monia är fortfarande halt, 0.5 grad på höger fram. Detta fastställdes den 14 januari och hon har återbesök om 5 veckor (det var 7v vid besökstillfället). Hon busar en hel del med Matilda. Så sent som i förrgår så åkte hon av. Det är inte lätt att tygla en ponny som har gott om överskottsenergi efter vila i nästan 3 månader. Men det gick bra för båda parterna och Matilda tragglar på med isgata och galen ponny.

Jag har inte varit och hälsat på Fia sen innan nyår, kanske borde ta mig en repa ut dit och titta till henne. Händer ju inte så mycket på en lösdrift och så länge de inte hör av sig så antar jag att det går bra. Fia kommer att gå på sommarbete hos Lofty Stuteri. Bara att hoppas att jag får henne såld 🙂

Planen är ju att Monarch ska komma hem i höst så att jag kan börja med inridning och löshoppning och så lite smått. Hade tänkt börja tömköra honom och kanske, med betoning på kanske och om möjligheten ges även sätta honom för vagn. Men det återstår och se. Planen än så länge är i alla fall att han ska fortsätta att vara hingst.

Annars är det väldigt lugnt på hästfronten. Jag ska efter helgen börja hjälpa en kompis med hennes Welsh, ska tömköra honom och hjälpa henne lite med ridningen. Ska bli kul, saknar hästarna.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.