Sommaren är kort! 

Den här sommaren kanske kortare än andra? Det mesta har (i Småland, Växjö likt alltid jumboplats i solligan) regnat bort. Jag har fortfarande väldig gröna beten, till skillnad från Lotta i Grillby som har ökenlandskap på hela tomten. Jag tycker mig ändå ha hunnit med mycket i sommar. RoundUpat gårdsplanen, ridbanan och krattat gårdsplanen och harvat ridbanan. Stallet är ju målat och altanen är oljad. I helgen var jag och stallchefen iväg på äventyr. Vi packade in oss i bilen i fredags och tog ett varv på Kolmården innan vi styrde kosan till Lotta för att hämta hem Babsan och Majestic. Stallchefen var väldigt (!) förväntansfull över att få träffa Lotta (som han orimligtvis kunnat komma ihåg då han bara var några månader när de sågs sist). Men jag hade utlovat att Lotta – har en traktor!! Han kunde nästan inte sova under natten och mötte Lotta i dörren kl 06. Frukost hade vi inte tid med. Traktorn skulle hittas och inspekteras!
Efter lite letande så fann han ÄNTLIGEN traktorn i en lada. Sedan tog han och Lotta en sväng på ägorna medan jag strök runt på gården och inspekterade dörrar! Jag ska ju bygga ny stalldörr som många vet 🙂 Om någon känner sig sjukt manad att hjälpa mig bara hojta till! Sedan åt vi god mat, inspekterade ponnyer och stallchefen höll Lotta igång med kurragömma och diverse andra lekar och inspektion av höns, stallar och vråer! 

Söndag var det dags att åka hem igen. Lotta med syster gick och hämtade Babsan och Majestic på betet där de gått tillsammans med Lottas ”postorder-sto” Cathriona och hennes föl efter Silver Shadow – kallad Sixten! Sedan lastade vi lite lätt och den sex timmar långa resa hem inleddes. Stallchefen utrustad med iPad och konstant matad med korv och glass! När vi stannade 4h in på resan i Braehus (där jag förövrigt alltid stannar, varför bryta ett vinnande koncept) möts jag av att övre bakluckan på släpet är helt öppet! Bultarna som håller skjutlåset har släppt och den har således fallit ned. Stressen. I släpet hoppas jag att sto + föl står. Öppnar dörren försiktigt och jo, PUST, där var båda två helt lugna. Jag lyckas behjälpligt skruva fast skjutlåset med den bult som satt kvar på sista randen. Sen var jag givetvis livrädd att detta ska släppa resterande bit (20mil) hem! Vi tog oss hem, tack och lov! Var hemma 16:50 helt enligt planen, 6 timmar på pricken. Babsan och fölis (som jag absolut inte får kalla fölis länge – HAN HETER MAJESTIC enligt ovan nämnd stallchef) stod snällt hela vägen och klev lugnt av hemma och ut i hagen. Han inte-så-smart-som-fan Bingo hade sedan rejs i hagen för att försöka locka till sig Babsans uppmärksamhet. Men hon är redan dräktig med Castle Verdi RC 118! 

Så att packa i bilen till nästa långresa: fölgrimma-storlek-större-än-den-jag-lämnade, skiftnyckel, repstump, kniv och en väska med diverse leksaker till stallchefen. Fråga nummer 1 till Lotta var nämligen ”har du inga leksaker?”.

Just nu sitter jag på ett flygplan med destination Bromma! Sjukt att det är billigare att FLYGA till Sthlm än att åka tåg! Dessutom 10 timmar kortare restid. Veckan ska spenderas med Hawn, min bästa Hawn.

Nästa vecka är det ÄNTLIGEN Irland! C U in Clifden!  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.