Imorgon kommer kronprinsen hem!

Imorgon ska vi försöka ge oss på att lasta Royal och Fille och ta dem hem ifrån sommarbetet. Det blir nog spännande. Förra året var det Regent som verkligen inte skulle åka med hem, trots att han blev lämnad ensam kvar. Royal skuttade på och av släpet som om han aldrig gjort någonting annat. Han klev på släpet till Pernilla med tveksam övertygelse. Bara hoppas vi slipper slåss imorgon.

Med alla hingstarna hittills (bortsett från Monarch) så har jag känt på en gång att de ska säljas. Royal är annorlunda. Han är så j ä k l a fin. Jag skulle verkligen vilja visa honom på hingstpremieringen nästa år bara för att se om jag har rätt, om han verkligen är så fin som jag tycker att han är. Han är så otroligt olik mina tidigare avkommor. Han har också en sjuhelvetes mamma också som nog bidragit med minst 50%. Royal är mycket grövre än mina tidigare. Han har en väldig hingstkaraktär. En sak har han dock gemensamt med sina bröder Rex och Majestic – de är alla tre ljusgula…. Verkar som om Bingo starkt nedärver sin gula gen. Jag har ju fått tre gulbruna hingstar med tre helt olikfärgade mödrar. Giovanna var brunskimmel. Babsan är skimmel och Rose var skimmel. Alla tre har dock en gemensam nämnare – de är födda bruna.

Royal är väl delvis till salu (alla hästar är väl på ett eller annat sätt till salu). Jag skulle dock önska att han hamnade hos någon som är intresserad av att prova honom som hingst… Han har en jäkla bra stamtavla och två äldre systrar som går väldigt bra både utställningsmässigt och tävlingsmässigt. Går han inte igenom som hingst nästa år är det ju trots allt bara att kastrera och fortsätta utbilda. Hoppa lär han ju ha lätt för 🙂

Lofty Rose of Tralee tvåa i fölklassen på Riks -06. Premierad med 40 p, i final i ungponnychampionat hoppning 2011. Seger MBhoppning.  Startad MSVA.  Lofty Roberta Tre-års test : 47 p i gångarter och hopp. Utmärkelse lovande dressyrhäst kvalitetsbedömningen 2008. Final i Ungponnychampionatet i dressyr 2009.

Royal är även HWSD N/N by default – både mor och far är ickebärare för HWSD genen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.