Häst

Hurra…!

Mitt i all förbaskade ”höngest” över att inte ha något hö ännu i vinter så var min bästa, och äldsta vän Hanna här igår med sin familj och svägerska med man. Hanna jobbar som djursjuksköterska på Mäkarkliniken i normala fall, nu är hon mammaledig till Juno. De kom igår eftermiddag med sin hästlastbil och deras två SWB hästar. Hannas make Linus har kvalat båda hästarna till Falsterbo! Linus och Trés Bién (-09 e Dee Joost van Dyke – As de Thurin) är kvalade till amatörtouren och Linus och Sahara Sue JG (-13 e Corporal VDL – De la Gardie) har kvalat till Folksam Open för 5 åringar.

Trés Bién, också känd som Trebbe är född samma år som min Monarch och de gick ihop som föl så Trebbe har jag verkligen följt hela livet. Hannas mamma Elisabeth är veterinär och henne har jag hämtat mycket hjälp och stöd ifrån genom åren.

Sent igår kväll så provböjde vi Royal, både högt och lågt – och till min stora lättnad – han är knappt märkbart halt längre. Halleluhja-moment! Han markerade ingenting överhuvudtaget högt men lågt såg han lite obekväm ut men det försvann ganska omgående. Det kändes i alla fall väldigt skönt mitt i all annan misär att det inte var något allvarligt och att han verkar läka ut det helt själv.

Jag har inte sovit ordentligt på snart två veckor, jag som normalt sett inte somnar sittandes i soffan gör nu det nästan varje dag. Sjukt vilken ångest det är över det här – och inget regn i sikte. Jag väntar och väntar på bekräftelse på att det finns 7ton hösilage till mig i Holland, men får inga svar. Jag har skickar prisförfrågningar till lite olika ställen och blev nyss uppringd av ett bolag som importerar från England till ungefär samma pris. Sen hörde en god vän av sig om att samköpa hösilage från Polen. Alla bäckar små och jag är supertacksam för responsen som folk kommit med <3

Förutom du som hörde av dig och försökte luras, skämmes ta mig fan!

Igår kväll kom även Bäckagårdens Sally tillbaka och i morse hjälpte Hanna mig att betäcka henne med BingoBellarn. Sist Sally var här var hon inte speciellt kär i Bingo och lyckades fälla krokben på honom när han skulle betäcka. Idag när Bingo kom ut ur stallet så tvärstannade han – såg lite ut som – dig känner jag igen! Han stod så lååååångt ifrån Sally han bara förmådde och fortfarande kunde nosa på henne. Efter mycket noga övervägande så KRÖP han upp på henne, rädd att bli sparkad igen. Men idag gick det vägen så förhoppningsvis tar det sig denna gången 🙂 Sally tog sig på första i fjol. Midsummer Iris är färdigbetäckt och ska åka hem till Skåne imorgon.

Vi ska försöka stängsla in lite hagar imorgon. Tur vi får låna en traktor, men det lär bli bra varmt ändå!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.