Häst

Valorous Philadelphia

Jag fick, som många vet, ett stoföl i Juli i år. Hon är efter dressyrhingsten Juno Rory RC 56. ”Juno” tävlades också mycket framgångsrikt av Emelie Brolin som tävlade ”Graffe”.

Jag har medvetet valt Juno, även fast han och Rolls Royce RC 49 (”Fias” mormors far) är helbröder. Det gör att hon har rätt mycket Finney Master RC 41 blod i sig – han var ELIT premierad för avkommornas prestation och det sas att ”Finney” var en ”lyckad fullblodskorsning” när han kom till Sverige och Brolöten 1982.

Jag sa hela tiden att allt jag inte ville ha var en fux, med bläs och vita strumpor. Det är ganska dumt egentligen. För Connemaran får absolut vara fux, det är bara så att den är inte lika uppskattad i utställningssammanhang som de andra färgerna. Detta i sig är ju ganska motsägelsefullt för mig att säga, då jag inte avlar för att ställa ut mina hästar, men ändock så ville jag inte ha en fux. Men vad fick jag? Jag fick såklart en fux med bläs och vitt runtom! MEN! Hon är faktiskt helt bedårande och man önskar ju att man kunde samla dem på hög 🙂

Fia är mycket modigare än sin bror, Monarch. Monarch är dock snällare och tryggare. Fia är inte så stor, hon blir en c-ponny och hon är till salu.

Valorous PhiladelphiaValorous Philadelphia "Fia" och "Alfons"Valorous PhiladelphiaValorous PhiladelphiaValorous PhiladelphiaValorous Philadelphia

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.