Häst

Öva, öva, ÖVA. 

Hoppträning idag. Jag var ganska stressad hemma. Slutade lite senare idag så fick strukturera om min eftermiddag, jag älskar inte det. Jag älskar däremot att göra samma sak om och om igen. Rutiner. Rutiner. Jag älskar rutiner. Rutiner gör mig trygg. 🙂 Jag kastade ut hösilage (måste bara flika in att mitt hösilage är helt fantastiskt, tack Leif ❤️ !) till ponnyerna så att Bingo skulle hinna äta i en timme innan vi skulle lasta. Sedan småsprang jag in och släppte ut Alfons samtidigt som jag i princip bytte om. Kastade i mig lite yoghurt och sedan en vända förbi brevlådan och foderboden och hämtade en säck foder att ta med till träningen. Insåg någon gång vid fyra att det är ingen idé att försöka mocka och göra färdigt stallet INNAN träningen. Och vad skrev jag inledningsvis? B-) jag hatar att rucka på rutiner. Så då går jag istället runt och är lite sur helt enkelt i stallet, till absolut ingen nytta eftersom där finns bara jag, Alfons, Ester och Bullus. Kopplade givetvis släpet före jag kastade ut hösilage eftersom jag passerar släpet på väg in på gården 😉 viktig pusselbit för att få allt att klaffa. 

Jag behövde åka SENAST 17:40 och det är verkligen absolut senast! Jag tog in Bingo vid 17:10 och borstade av honom ordentligt, kände på alla benen och svor över att broddhelvetena satt så jäkla hårt. På fredag ska de bara loss. Våld löser allt, eller? 🙂 Fick tips om att spraya 5-56 och använda en rörtång av Lotta. Hon har ju alltid rätt så bäst att prova! Klädde på Bingo benskydd, redde ut manen och svansen och flätade den förstnämnde. Sedan på med sadel och fleecetäcke över. Bingo är färdig. Han klev på släpet 17:30 prick och vi rullade mot träningen. Fick vara med ponnybrudarna idag igen! Jätteroligt. Jag är mer än dubbelt så gammal som nästan alla och bortsett från B-ponnyn Rico, så är nog min ponny minst 🙂 

Pernilla hade utlovat banhoppningsträning med karaktärshinder och det fick vi. Jag fick även skäll för att jag hade dålig koll på vilket sittben jag satt på, svårt att lära en gammal kvinna komma ihåg ! Jag hade faktiskt inte så pass mycket fullt schå att hålla ordning på Bingo som jag trodde. Han är laddad till tusen när vi sätter igång och far runt som en tokstolle inledningsvis. Jätteglad och jättepositiv. Älskade ponny.

Vattenmatta, regnbågshinder, vågformad planka och spännande ifyllnad. När Bingo inte hoppade helt åt höger eller när ryttaren plötsligt fick ett slaganfall och inte lyckades få riktigt styr på någonting så gick det riktigt bra. Han är alldeles för snäll för sitt eget bästa den här ponnyn. Han ställer upp och hoppar även fast vi ligger galet. Syns på filmen att jag berömmer honom massor när han räddar oss. ❤️ 

Jag var en aning trött och tankspridd när jag åkte därifrån, för jag glömde min sadel ! Haha. Insåg det när jag stod och mockade hemma. Det bär mig verkligen (!!) emot att inte göra som jag brukar. Brukar ta med mig sadeln ut när jag går, annars glömmer jag den uppenbarligen. Får slåss med mig själv inombords när jag mockar och fyller på saker i oordning. Bingo var SUPERKISSNÖDIG när han äntligen fick gå in i sin box. Duktiga Royal hade varit ensam i sin hage hela tiden. Han följde så snällt med in till farsan. Grappan var också nöjd över att få komma in och rörde sig faktiskt riktigt bra ikväll, men ja, full dos fenylbutazon gör ju underverk … Ungefär som morfin eller ketogan när ditt ben är brutet. Du känner det inte, men benet är fortfarande av… 

Nu är jag riktigt trött, i hela kroppen. Jag har tack och lov sovmorgon imorgon då jag jobbar kvällspasset. Det ska bli SKÖNT! Jag släppte ut hästarna vid 05:15 i morse och sedan full fart hela dagen. Även om mitt liv varit en hel del förjävligt på det senaste, så skulle jag inte byta sådana här dagar mot någonting annat. ❤️ godnatt på er !  

 Bongo och Elsa med sin Rico

Jag & Bingo, Elsa & Rico, Filippa & ? och Louise & Meadowhill Moonlight Bästa Rebecca var inte bara en utmärkt kameraman! Hon bjöd på kaffe efter träningen, vilken service !! Jag snyltar lite på andras ponnymammor i brist på en egen 😉 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.