Häst,  Tips

Tips och tricks!

Monia är en ponny som inte är speciellt kräsen när det kommer till mat. Så länge du inte försöker blanda ner medicin i maten. Då rör hon det inte överhuvudtaget.

Jag fick tipset av min vän Lotta att blanda medicinen med äppelmos, och vilken hit det har varit!

På kvällen kan jag blanda Monias Fenylbutazon med hennes kvällsbetfor, men på morgonen får hon inget foder alls så då blandar jag 3 matskedar äppelmos med fenylbutazonen. Eller ja Jonas gör det i 9 av 10 fall. 🙂

Monia är så van att få äppelmoset nu på morgonen att hon till och med diskar decilitermåttet som vi blandar i 🙂 från början knölade vi med en dosspruta som vi la äppelmoset i och sedan spurtade in i hennes mun. Tyvärr så lyckades hon bita sönder i princip alla sprutor så en morgon räckte Jonas bara fram decilitermåttet och vips så var äppelmoset borta!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.