Häst

BÄST I RASEN!

Vilken helg. Pust. Stort tack till min fina Jonas och bästa Pernilla för idag.

Vi kom hem och tog in hästarna 02:30 i natt. Jag var inte direkt utvilad när klockan ringde. Men det är bara att ge sig ut till stallet! Det är lustigt hur man glömmer direkt hur trött man var när man kommer ut till ponnyerna. Alla hästarna fick mat och sedan gick jag in och åt lite frukost. Dags att tvätta Bingo Bell och borsta av Giovanna och Rex ordentligt.

Bingo var duktig och var tack och lov inte så skitig så det gick ganska fort att tvätta av honom. Sen gick jag lös på Giovannas ben fulla med styngflugeägg… Både hon och Rex fick en väldigt grundlig borstning.

Jag letade fram visningsträns och grimma till Gia och Rex och fixade med nummerlappar. Svor tyst för mig själv att jag inte köpt fler nummerlappar för dessa är från 2006 och tre av 4 gick såklart sönder…. Hursomhelst packade jag in allt med nummer 24, 25 och 26. IMG_2127.JPG

Jonas kopplade släpet och körde fram det till stallet och..
Vi har ett problem … Då har bromsvajern till släpet gått tvärt av ! Mitt liv är ett jäkla skämt. Jaha, problem är till för att lösas bara att binda ihop med lite ståltråd. Pernilla kom med sitt släp och logistiken var på gång. Giovanna lastar sig själv och Rex var faktiskt duktig och gick på han med efter en del på tvären 🙂

Bingo hoppade på lika lätt som alltid. I karavan mot Nybro. Efter 5km börjar min bil att HUGGA när jag körde. Men ge mig en paus för sjutton… ringer Jonas som kör framför o säger åt honom att stanna. Jag stannar vid en busshållplats och luktar på däcken, luktar inte bränt någonstans… Tänker mig rulla en bit på vägen och sen vända hem och lasta om och skita i att visa Gia och Rex och bara åka med Bingo. Vi börjar rulla igen och nu är bilen precis som vanligt igen? Jaha, full fart.

Vi kom till Nybro 13:01, i högtalaren hör jag ”då välkomnar vi katalognummer 22..” AAAHH! Jag har 24 och 23 går i min klass!! Fort in, ut med Bingo, av med täcke och ut med fläta och så travelitrav bort rätt in i ringen! Hoppla! 🙂
Bingo skötte sig UTMÄRKT ! Vi hade hingsten Aramos Luxor RC 116 i klassen som vi gick före. Så stolt över Bingo.

Under tiden hade Pernilla och Jonas lastat av Giovanna och Rex så jag gick och bytte häst med Pernilla och gick in på ring med dem. Jonas, som aldrig (!!) visat en häst och som fick en ridhjälm i fredags gick med Gia och fick learning by doing helt enkelt 🙂 Jag berättade precis hur han skulle gå! Sen bytte vi så han gick med fölet när jag visade Gia!

Valorous Rex fick 88788 !! 39 poäng och Håkan sa åt mig att vänta med att skära den fölungen !! Så himla glad blev jag! Han sa också att fölet var mycket bättre än sin mamma!
Giovanna skötte sig EXEMPLARISKT hon var helt okomplicerad och lugn och trygg – jättekul!
Hon fick 88787 38poäng.

Sen var det dags för ”Bäst i rasen”. Vi var totalt 5 connemaror och Bingo Bell blev BIR och Aramos Luxor rBIR!

Bingo fick poängen 98788 40 poäng !IMG_2131-1.JPG

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.