Häst

Hästar är en livsstil.

Just nu är jag drabbad av en seg förkylning, tumme ner! Men det är bara att baxa sig upp. I morse tänkte jag hinna klart med stallet och duscha innan sambon behövde åka till jobbet, så hästarna var ute redan innan 8.

Regent är så himla duktig och sover numera helt själv. Han äter allting han serveras och har numera fri tillgång på lusern hack i boxen, vilket han ätit av i natt. Perfekt! Han hade druckit flera liter vatten också. När de ska gå ut så släpper jag ut Regent ur hans box så han får gå och spana lite i stallet medan jag tar ut Belinda. Han går inte en meter utan henne. Han blir modigare och modigare för varje dag som går, det känns lite som om börja om från när han var nyfödd. Då han betedde sig precis likadant.

Numera står de tre unghästarna ofta och äter ur samma höhög. Belinda håller Rex på plats så att Regent i lugn och ro kan hälsa på honom och utforska hagen. Giovanna har förpassat sig till att stå vid en höhög med bakåtstrukna öron. Skönt att se att hon lugnat sig och inte vallar unghästarna. Som hon vallade Monia runt, runt, runt, runt.

Igår var jag och pratade en stund med Monia. Längtar till sommaren då allting vuxit igen. Hålet som grävdes var verkligen e n o r m t men det syns knappt längre. Leif la en massa små stenar uppe på där Monia ligger, påminner lite om en vikingagrav.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.