Häst

”Åh, jag vill också rida..!”

Jag börjar undra om det är något speciellt fenomen det här med att vilja rida andras hästar – när det inte finns möjlighet. För så snart jag HAR möjlighet att låta andra rida mina hästar, då finns där plötsligt ingen som vill. Eller jo, de kanske vill fortfarande men det finns plötsligt ingen tid. 🙂

grppSåklart finns det ju en del som vill, men som kanske inte har möjligheten att komma hit. Jag bor ju ändå en bit ut på landet och det är väldigt skralt med bussförbindelser (läs ingen överhuvudtaget) så det kräver ju att den som vill rida antingen har en oförskämt snäll förälder som kan skjutsa eller att vederbörande har åldern inne för moped eller bil. Cykla kan du ju såklart också försöka dig på om du inte räds frisk luft och motion i överflöd. Närmsta busshållplats med någorlunda förbindelse ligger 3 km bort. Det är mest nedförsbacke hitåt 😉

Golden Grape, född 1994, skulle vilja att någon red henne ett par dagar i veckan. Dels för att fortsätta hålla igång henne och för att hon inte ska skena iväg i vikt. Hon är verkligen genomsnäll och har fungerat på ridskola i många år. Hon ser lite tjurig ut när du ska spänna sadelgjorden men hon är hövlig nog att bara hota med att bita dig.
Du kan inte vara en komplett nybörjare för då innebär det att du bara kan rida när jag är hemma och då blir det plötsligt lite mer krångligt. Då är vi plötsligt 3-4 personer som måste samordnas och justeras in i tidsramen och då försvinner lite tjusningen. 🙂

IMG_4166.JPGDu betalar ingenting för att rida Grappan. Du måste mocka hennes box och fixa hennes foder som ersättning, men det tar trots allt hela 10 minuter då hon skiter på en och samma fläck i boxen och är ganska simpel i maten. Så jag erbjuder dig en alldeles egen ponny (140 cm) som du inte behöver betala för – bara göra det som är roligt. Rida (för jag antar att de flesta är funtade som jag och inte anser att betala är det roligaste … ? )!

Grappan är en maxad C-ponny så du får inte vara alldeles för lång om du ska rida henne och kanske inte väga mer än 70-75 kg (vi får nog ta lite hänsyn till att hon trots allt är 21 år). Jag är nästan 170 cm lång och ser inte alltför stor ut på henne, men du ska nog inte vara så mycket längre än så!

Här finns en upplyst ridbana så det går bra att rida även efter solnedgång. Skulle det vara så att du hellre rider ut än harvar ridbanan så finns det gott om reflexer till ponnyn. Jag kan tyvärr inte svara på om hon är mörkrädd, men första gången du rider ut kanske solen fortfarande ska synas 🙂

Hingstarna tittar gärna på snällt bakom staketet.
Hingstarna tittar gärna på!

Det finns två stycken hingstar här – men det är ingenting du behöver oroa dig över, de är här och umgås med Grappan även när du inte är här. Hade det inte fungerat då hade jag förmodligen inte erbjudit någon att komma hit 🙂

Så vad väntar du på ? Här finns en välskolad 21 år gammal ponnykompis som bara väntar på att just du ska vilja umgås med henne ett par gånger i veckan!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.