Häst

Flest prylar innan hon dör, vinner.

”Jag ska bara köpa stängseltråd” intalade jag mig själv när jag tog Jeepen in till Hööks idag. De hade 15% på alla stängselprodukter, så jag rekade nätet och fann till min förtjusning att jag faktiskt skulle tjäna en hacka på att åka in. Om jag bara lyckades köpa stängseltråd vill säga.

Jag skulle dessutom hämta en kollega på jobbet som ska låna en säng här i helgen. Hur som haver, i regn och rusk styrde jag Jeepen mot Växjö C. Väl inne parkerade jag på lagom avstånd till butiken och marscherade in. Jag är inte jätteförtjust i Hööks ska jag erkänna. Men, det är inte svårare än att du får vad du betalar för – är det väldigt billigt är kvalitén förmodligen inte toppenbra. Jag har haft många, många saker från Hööks genom åren och har väl så sakteliga insett att det flesta grejerna inte håller. Det BÖR tilläggas att en del saker visst håller förvånansvärt bra, men t ex träns och grimskaft har jag förbrukat i en rasande takt.

monarch2
Bästa fina Monarch 20130203 

Hur som helst. Stängseltråd var det ja. De hade en blå/vit 5mm tjock, 300 m lång tråd för 315 kr. Perfekt tänkte jag och gick direkt fram till stängselgrejerna. Hann dock (!!) stanna vid schampot, få en aha-upplevelse att Hööks säljer Leovets schampo som jag letat efter, notera priset på 129kr och ställa tillbaka flaskan med mantrat stängseltråd, stängseltråd.
Plockar upp min rulla stängseltråd, inser hur jäkla tung den var och att jag helt missbedömt hur mycket jag skulle kunna ha i famnen. Hur som helst, sneddar förbi alla tyglar och kommer på att – Grappan måste få ett par egna tyglar i svart! För, som alla redan vet, så kan du inte ha bruna tyglar till ett svart träns. Jag har ett par Otto Schumacher tyglar som följde med Bingos träns – men de är så långa att jag skulle kunna longera Grappan med dem… Jaha, så det blev alltså ett par svarta tyglar med stopp på. Också. Utöver rullen med stängseltråd som jag åkt dit enkom för att köpa. Går en extra lång runda till kassan, såklart. Ögonen fastnar på hyllan med handskar och vips så följde ett par nya Roeckl handskar med mig hem. Så handskar, tyglar och stängseltråd. Japp, det var inte alls det jag hade tänkt köpa från början men det sägs ju att den som har flest prylar innan hon dör – vinner 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.