Häst

Sjuka barn och sjuka föl…

Liknar varandra rätt mycket ändå. När lille Regent var uttorkad i somras så vägrade han dricka mjölkersättning. När stallchefen blev magjsuk häromdagen så vägrade han dricka överhuvudtaget. Undrar just vad som är värst? De förstår ju lika lite båda två egentligen, även fast jag och stallchefen och jag talar samma språk 🙂

Vi kör en liten recap på vad som har hänt här hemma den senaste tiden… 
Ella och Monarch har varit iväg och tävlat igen, tyvärr var de inte helt överens och Monarch var återigen utesluten i båda klasserna (LB och LB+). Nu väntar Vingåker om 2 veckor där de ska ta ett steg tillbaka och starta en LC och en LB.

DSC_0811Golden Grape är färdigbetäckt med Bingo Bell RC 112, nu väntar jag med spänning på att det ska bli den 11 maj så att jag kan få åka och ultraljuda henne! Mycket spännande! Grappan hade föl sist år 2000… Så det är ett tag sedan. Men hon var lätt att betäcka och väldigt förtjust i min vite prins.

Bingo Bell har haft det väldigt lugnt efter bruksprovet. Han var ganska slut i kroppen efter sin intensiva period där precis innan bruksprovet. De pass jag har hunnit rida på honom har han varit så himla fin!! Han har varit så medgörlig och med så mycket tryck. Riktigt roligt! Vi hann med en jätterolig uteritt där han verkligen fick galoppera på – ingen var lyckligare än honom. Vi var lika slut båda två när vi kom hem. Tyvärr åkte jag ju på magsjuka tillsammans med stallchefen så Bingo har mest fått betäcka och ha det bra.

DSC_0837Regent växer så det knakar! Snart har all den lurviga vinterpälsen släppt också. Han ska snart få åka på kollo till Pernilla och Kenta.

Annars är jag fortfarande konvalescent efter att ha åkt på en släng av magsjuka jag med… Jag är inte speciellt mycket för världen just nu kan jag erkänna. 🙂

Det har hänt ganska mycket med min lille gråe sparv sedan han föddes den 29 juni 2014.

DSC_0128
28 augusti 2014
DSC_0844
24 april 2015

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.