Häst

Kan knappt tro att det är sant…

IMG_5378.JPGIgår var det dags för sommarpremieringen med Golden Grape. Det var en jäkla tur att jag tittade två gånger på katalogen när den kom, för jag var helt övertygad om att det skulle vara den 17/7 (en lördag) inte den 15/7 (en onsdag). Men det var mitt i en vecka, på en onsdag.
Hästarna fick gå in över natten på tisdagen så att Grappan skulle få en chans att sova innan sin stora dag. Dessutom hämtade jag Rose och Royal i tisdags så det passade sig bra att alla fick vara inne och vänta. Gladast var nog Bingo som är så otroligt förtjust i Rose, och hon i honom 😉 Började brunsta direkt när hon klev in i stallet. Bingo fick dessutom stå bredvid Grappan i stallet, vilket såklart var oerhört uppskattat.

Jag fick med mig ett utav min sambos syskonbarn till premieringen, Stina. Så vi åkte från gården kl 09:00 och var framme redan 09:50, det gick lite väl snabbt att köra dit helt enkelt 🙂 Tur att vi hade en så rutinerad gammal dam med oss, för Grappan stod och sov i släpet hela tiden. När klassen innan vår tur började lida emot sitt slut så tog vi ut Grappan och gick för sundhetskontroll. 140cm hög, 188cm bröstomfång och 18cm skena. Sen skrittade vi lugnt upp till visningen. Själva premieringen var belägen på Fogdagården i Tingsryd, även stall Rungegård som föder upp gotlandsruss, så många russ var där !

IMG_5390.JPG Grappan skötte sig exemplariskt. Äldst på plats var hon helt klart, men yster som en unghäst. Hon visade sig från sin absolut bästa sida och belönades med 98887 40p och Class I. Helt otroligt! Jag kan fortfarande inte riktigt ta in att det är sant. Jag har ett alldeles eget Class I sto – EFTER BROLÖTENS GRAFIT RC 70! Det är bara så, det var meningen att jag skulle ha det här stoet. Vilken satans tur jag har haft…

Just nu går Golden Grape tillsammans med Bingo Bell i hans sommarhage i hopp om att hon ska bli dräktig och producera en ny liten stjärna 🙂 Fortsättning följer. Hon är väldigt förtjust i sin pojkvän i alla fall för hon låter honom inte gå så långt bort och piper så fort hon ser honom. Han däremot har spenderat de senaste 24h med att jaga henne och visa upp sig, så han är en aning trött 🙂

IMG_5403.JPG

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.