Häst

Ett helt år utan dig.

Det känns overkligt. Idag är det ett helt år sedan du lämnade mig. Jag saknar dig lika mycket varje dag. Varje gång jag ser din boxskylt så drar det åt i halsen på mig. Mina ögon börjar svida och jag kan om jag verkligen anstränger mig fortfarande höra när du drog dina tänder emot boxdörren i väntan på det bästa du visste, mat. Jag saknar dig så oerhört mycket Monia. Det är inte rättvist. Jag beskyller fortfarande mig själv ibland för att jag inte såg någonting tidigare. Jag önskar att jag kunde vrida tillbaka klockan ett par varv och gå med facit i hand. Men livet fungerar inte så.

Du skulle ju ge mig fler Monarch och Regent. Två helt olika individer, men med en väldigt viktig sak gemensamt, din klokhet.

Du blev bara knappa 12 år gammal. När du kom till mig var du bara fem och hade inte gjort mycket alls i ditt liv. Du hade dina väldigt fasta och bestämda åsikter, vi runt omkring dig framförallt Matilda och jag fick verkligen slåss för vår sak. För envis var du, som en åsna. Hade du bestämt dig för att gå i en hage, så spelade det ingen roll hur mycket vi flyttade på dig, du gick tillbaka själv. Matilda mycket förvånad när du plötsligt gick i en annan hage…

Jag har funderat några gånger på hur det kunde bli så att du var trasig hela tiden. Var du mer skör än andra? Med facit i hand så var det nog så. Jag minns tidigt hur sulöm du var. Minsta lilla gruskorn så var du blockhalt. Gaffelbandsskada, kot-, hov- och knäledsinflammationer. Minns när vi var hos Jonas Thornell och du fick en JÄTTEDOS kortison, även fast du redan blivit behandlad med kortison i två omgångar. Du blev fortfarande inte bra.

Det är så vackert där ute där du vilar. Jag fixade till det i våras och släpade stenar. Gräset har börjat breda ut sig över din viloplats. Du har lämnat ett stort avtryck hos mig Monia.

Snart övergår ett år till tio. Men 2014 kommer alltid finnas kvar.  

MMXIV – 2014

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.