Häst

Händelserik vecka, no doubt about it.

bingobell_ägandeJag vet inte riktigt vart jag ska börja? Veckan har varit minst sagt händelserik. Idag kom jag hem från jobbet vid 20:30 jag bör väl upplysa om att min arbetsdag slutar 16:00. Jag ä l s k a r mitt jobb, det är nya utmaningar varje dag. Jag stannar mer än gärna kvar så att säga, en del kan nog uppleva det som om jag BOR på jobbet. Vem vet, en vacker dag kanske jag somnar vid min dator.

Bingo har varit så OTROLIGT fin den senaste tiden. Så otroligt fin att jag bestämt mig för att anmäla mig till en LC:1 och passligt nog så dök det upp en på Växjöortens Fältrittklubb den 27/9. Jag är SÅ laddad. Jag har ridit igenom LC:1 ett par gånger nu, två gånger med Hannas vakande öga och jag känner mig faktiskt på gång. Bingo känns som sagt bättre än någonsin.

Igår tänkte jag mig skritta ut en sväng. Jag var egentligen dödstrött men jag kände att jag behövde koppla ifrån ett tag och bara vara med den bäste som finns – Bingo. Han var såklart ganska pucko och skulle inte gå från gården, men trägen vinner och iväg kom vi till slut. Där satt jag lyckligare än på länge och funderade på livet när mina ögon plötsligt landar på en älgkalv. Jaha tänkte jag stilla, vart har du din mamma då? Det värsta tänkbara stället att placera sig själv på i mötet med en älg är mellan älgen och dess kalv. Ser mig omkring och precis som jag förmodat så står mamma-älg till höger om mig och bebis-älg till vänster – jag står precis mitt emellan. NU går vi hem sa jag till Bingo och vände raskt på klacken och travade iväg. Mamma-älg såg sådär nöjd ut över situationen som uppstått så jag kände bara att nu gäller det att ta sig snabbt härifrån. Jag tror inte ens att Bingo han reflektera över vad som hände – jag är inte ens säker på att han såg varken stor eller liten älg. Men det gjorde jag! 🙂

Jag var tillsammans med Hanna och hälsade på Regent på betet i fredags. Han är så himla fin! Stor har han blivit också, inte riktigt den där rangliga lilla plutten som jag släppte på bete i början av sommaren. Jag mätte dessutom Belinda häromdagen när hon fick komma in och sova – 133 cm har hon lyckats ta sig till! Hon har alltså vuxit 4 cm i sommar! Snart dags för henne att bli en stor tjej, alldeles snart väntar löshoppningsträning och tillvänjning av träns! 🙂

Händelserik höst helt klart. Jag har dessutom (!) påbörjat studierna för att bli psykiatrisjuksköterska 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.