Häst

Long time, no see! 

Det har varit en omväxlande tid det senaste månaderna. Jag har inte haft energin eller engagemanget att uppdatera någonting faktiskt. Jag har lagt fokus på webbutiken och att ha den fräsch och igång. Jag har haft lite mycket helt enkelt kan vi väl summera det som. Men inget ont som inte för något gott med sig heter det väl? Jag ska försöka uppdatera er på vad som händer på gården med hästarna, inte så mycket privat kanske. 

Hästarna

På gården finns följande hästar just nu Bingo Bell RC 112, Golden Grape RC 1535, Lofty Rowallane Rose RC 1179, Belinda V, Valorous Royal och Valorous Regent. 

  Lofty Rowallane Rose RC 1179 kommer att åka tillbaka till Lofty Stuteri den 28 december. Jag är otroligt tacksam över att jag fått låna detta fantastiskt fina sto att ta en avkomma efter. Verkligen otroligt tacksam. Rose har fungerat jättebra i min lilla flock och har uppfostrat Royal mycket väl. Mycket trevlig bekantskap! 

Golden Grape RC 1535 blev inte dräktig i år, vi provar igen nästa år men då förbereder vi lite bättre med total genomgång av livmoder och hälsotillstånd. Förhoppningen är ju att få en avkomma efter henne och Bingo. Grappan blir snart 22 år gammal men är vid mycket god vigör, det går knappt se att hon börjar bli lite till åren, en kruttant helt enkelt 🙂 med mycket humör ! 

Belinda V är fortfarande till salu. Hon har tagit mycket väl hand om sin lillebror Royal och delar just nu box med honom tills hans mamma åker. Belinda kommer att bli en liten C-ponny, drygt 135cm och utvecklas jättefint. Hon har börjat ha träns och fått prova att hoppa lite bommar inför stundande treårstest. Blir Belinda inte såld under våren 2016 så betäcks hon eventuellt. 

  Valorous Regent växer så det knakar! Som nybliven ettåring mätte han 140-141cm och har nu växt om sin pappa (142cm). Vad månde det bliva av denna vänlige själ? Regent rör sig väldigt trevligt och det ska bli så roligt att följa honom och hans utveckling. Han är så otroligt vänlig och lätt att ha och göra med. Kastrerades för några månader sen och läkte fint! Regent är också till salu! 

Valorous Royal är fortfarande en riktig bjässe. Han var väldigt reserverad i början och ganska svårflirtad. Men nu är han lika nyfiken och vänlig som alla Bingo-barnen, dock lite känsligare. Han är alldeles snart helt avvand sin mamma. Han har verkligen funnit en kompis i Regent. Jag planerar att behålla Royal som hingst. 

  Bingo Bell, världens bästa Bingo Bell. Vi håller igång ridningen så bra det går. Snart är han igång så pass mycket att vi kan börja åka och hoppträna för Pernilla igen. Han överraskade väldigt när han med spetsade öron vandrade rätt ut i skogen i totalt mörker. Vi skrittar ut 30-40 minuter varannan dag i ur och skur, dagsljus eller mörker. Ifröd så många reflexer jag bara lyckas hänga på honom så ger vi oss ut. Han bara imponerar. Snart blir han tio år gammal, och har ju dessvärre inte presterat speciellt mycket. Men jag har valt att ta allting i hans takt och det är först nu han fortfarande kan hålla hull och är lugn och trygg. Han är en känslig själ helt enkelt. 

Det har ju inte riktigt varit väder för fotografering. Här är så otroligt blött och lerigt. Precis som vintern var förra året. Nu på morgonen ligger det ett mycket tunt lager snö på marken, som inte lär ligga kvar speciellt länge. Den 29 kommer Simone och ska sko och verka lite hästar. Bingo är verkligen i behov av nya skor, dessa är utnötta! 🙂 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.