Häst

MASH

Hype, hype av allt. Det är så du som företag säljer saker. Jag är generellt dålig på hype, jag missar den oftast. Är det hype om en film – då har jag definitivt missat den och fattar först ett år senare att JAHA! Ungefär samma gäller med hästartiklar och/eller foder. Anledningen till att jag började sälja Dodson & Horrell var för att jag för 10 år sen (shit tiden går så sjukt fort) gav Graffe deras fångfoder. Det var dyrt (och Gud vet om det fungerade) men han fungerade fint på det och kanske framförallt, min fångest höll sig på en godtagbar nivå. Halva grejen med fång är ju just fångesten så att ha den på en hanterbar nivå är ju verkligen allt. 

I höstas kom Brogaarden med sin typ av MASH. Jag tror (!) att det var Krafft som var först med MASH? Eller var det Svenska Foder? Jag minns inte skitsaksamma 🙂 . I alla fall jag tog hem MASH i höstas, och ärligt talat, det har sålt l å n g s a m t, jag tror att jag skänkt bort det mesta för att folk ska våga prova. JAG är supernöjd med MASHen. Jag ger den torr för jag märkte att mina hästar uppskattade den bättre då. Golden Grape har varit dålig i magen länge, länge. Jag har provat det mesta, men tarmbalans-tillskott är dyrt !! Och hon vill inte äta filmjölk (det gav jag Graffe tillsammans med hans foder för 10 år sen) annars är det ett billigare allternativ. Jag började ge henne MASH, hon är en petig en. Jag har t ex bytt box på henne två gånger eftersom hon inte vågade äta ur krubban i två utav mina boxar. Jag tror att hon ser lite dåligt och att ljuset bakifrån i krubban kastar någon skugga hon inte gillar. Men hur som helst. Hon äter MASH nu, typ 300 gram, och har blivit SÅ mycket bättre i magen! Nu är tollarna mycket, mycket mer fasta. 

En kund fick en säck MASH när hon köpte foder och det visade sig passa hennes kolikhäst perfekt för hon ÄLSKADE att vattnet smakade MASH. MASH kan ges torrt eller blött och har du en häst som dricker dåligt så är det ju en perfekt kombo. Jag gav min hovslagare en säck MASH när han var här sist, snacka om min förvåning när stollen stoppar en näve i munnen 😉 men han hälsade att det smakade bra! 🙂 

Nu ska jag fortsätta mocka och lyssna på Morgonpasset i P3, min bästis i stallet. Alfons och hans kattbrudar ligger i den uppvärmda foderkammaren och myser. Mest snöblask här idag… Inte jätteroligt men det går ju inte göra så mycket åt direkt. Det ska bli -19 i veckan, då får verkligen min värmebalja sig en utmaning! Än så länge fungerar den fint! 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.