Häst

Ibland är omtanke det enda du behöver.

Alla hjärtansdag idag då. En helt vanlig söndag. Bortsett från att rosor kostar 150 kr styck idag och precis allting du kan stoppa i munnen (fri tolkningsrätt) har formen av ett hjärta. På jobbet bjöds det på go-fika i alla-hjärtansdags-stämning. Kärleksmums med vaniljhjärtan och någon söt kaka i formen av – japp ni gissade helt rätt ETT HJÄRTA. Gullegullesnuttesnutt. Jag är väl antagligen bara bitter eftersom jag är själv den här Valentins-dag. Eller har jag verkligen varit ensam?

img_8248I morse ringde klockan 04:45, en fantastisk tid på dygnet om ni frågar mig. Om ni frågar mig nu, vid 20:12. Inte om ni frågar mig vid den faktiska tiden 04:45 för då fördömer jag allt levande och anledningarna till att jag skaffat häst och så vidare… Men nu, med lite Sheridan vid sidan av datorn så är det helt okej att gå upp så dags. Dagen har varit riktigt bra. De senaste tre dagarna har väl egentligen varit riktigt bra. Fick ett samtal i fredags som gjorde mig så glad. Kändes mycket skönt och var precis det uppsvinget jag behövde för att ta mig ur min djupa, djupa svacka. Jag har faktiskt mått oförskämt bra och känt att jag tyckt om mitt liv de senaste dygnen. Jag släppte ut mina yrvakna hästar i kylan. Regent och Belinda fullkomligt VÄGRAR gå ut i leran. Belinda stannar i grinden och står med samtliga fyra hovar i marken och ska inte flytta sig ens lite. Stackars ponny. Jag önskar verkligen att jag kunde göra marken lite mindre knölig och lerig, men det är ett tag kvar… Regent stannar han med. Men han är mest en tölp och lillebror Royal gör ju såklart precis som storebror gör. Men med ”viss” övertalning så släpar sig även dessa två stollar ut i hagen. Bingo är lika lycklig att komma ut varje morgon, Grappan likaså.img_8219
Sedan har jag arbetat från 07:00-15:30. Det har varit en ganska hektisk dag, men den avslutades på bästa vis med go-fika med fina kollegor innan hemgång. Pratade med mamma på vägen hem dessutom, vi talas inte vid speciellt ofta…

Väl hemma svidade jag om och kastade ut den överlycklige Alfons i snön, vilket han INTE var överlycklig över.. 🙂 I telefonen hade jag mycket kärt sällskap av Beckman som öste omtanke över mig och jag var nära att gråta flera gånger. Det finns några hästmänniskor som jag verkligen ser upp till och känner mig så välsignad (hatar detta ord men finns inget som passar bättre) att ha i mitt liv. Lotta S, Madde B, Hanna, Jannica, Cecilia och Cecilia, bara för att nämna några. Det har känts så himla skönt att veta att folk tänker på mig och stöttar mig. Ni är bäst!

img_8216Louise kom förbi och köpte foder medan jag gick och påtade i stallet och väntade på Linn. Jag mockade och fixade allting i stallet idag, skönt att få använda kroppen efter de 3 kg kakor som jag tryckt i mig efter mitt arbetspass, tillsammans med grötfrukost, frallor vid 10 och så LUNCH ovanpå. Har säkert gått upp 12 kg, men jag har ändå haft en helt OK och kärleksfull dag 🙂

Linn fick träna på att hämta in hästar från hagen. Det kan vara nog svårt. För mig är det en väldigt simpel sak, men jag gör det 2 gånger om dagen x 5 hästar. Det är klart att det är lätt för mig. Jag kan säga att alla mina ponnyer är snälla. Men vad är egentligen en snäll ponny? Är det en ponny som inte sparkas? Inte bits? En ponny som står snällt i grinden? När jag började tänka efter, Monarch är en väldigt snäll ponny – men han bits. Monia var också en väldigt snäll ponny – men hon kunde lika gärna knuffa omkull dig i grinden och köra sitt eget

Kvällsmys
Kvällsmys

race på gården. Bingo är en helt genomsnäll ponny. Han har ta mig sjutton inga olater. Royal är för ung för att ha kommit på några. Belinda är supersnäll – men spränger grinden om hon känner för det… Så vad är egentligen en snäll ponny? Jag tänker att det är en ponny du känner dig trygg med. Jag tycker ju att alla de här ponnyerna är snälla – trots deras hyss. 🙂 Alla behöver vänja sig vid olika hästar, så även Linn. Så därför fick hon öva med både Grappan, Belinda och Royal idag. Tre HELT olika ponnyer. En ettåring, en treåring och en 22-åring. 🙂 Bra övning. Alla betedde sig lika snällt.

Bingo var så himla fin idag. Jag har hittat min graman så den fick åka på idag. Han var verkligen som smör. Han var ganska spänd när Grappan lämnade ridbanan, men annars så fin. Linn och Grappan var också duktiga. Jag sneglade lite på dem medan jag red. Nu ska jag fortsätta slösurfa på internet och titta på saker jag gärna vill ha – men inte behöver. 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.