Häst

Fenylbutazon…

20140303-182158.jpg
Innan ALLT barkade åt helvete … Älskade Monia <3

Jag älskar inte det. Eller det kanske jag borde? Jag hade en klump i magen i morse när jag skulle gå ut till stallet. Alldeles för hög igenkänningsfaktor på det kan jag säga. Inte rädd att hästen ska ligga död (som samma tid 2014) utan snarare att det bara ska vara värre än igår. Det var ett jäkla meck att få i Monia ”buttan” varje dag. Köpte kilovis med äppelmos, och jag kan säga att det gick INTE med den billigaste sorten. Nix, den rörde hon inte vid. Det säger väl en del om hur mycket faktiska äpplen det är i den. Måtte Grappan äta ”buttan” utan problem, typ i lite foder…

Eftersom stallchefen bestämde sig för att kräkas ett antal gånger på dagis och hos sin pappa igår, så är jag hemma och ”VABBAR”, så hästarna kom ut vid 08:00. Stallchefen var med och delade ut foder och hängde upp grindarna på hagarna som låg på marken. Han passade även på att blöta ner hela golvet i stallet med det vatten som fanns i dunkarna. Detta barn älskar vatten.

Sanningens minut, skulle Golden Grape äta fenylbutazon, bad till någon form av vetenskap. 20140313-192459.jpgBlandat med Competition Concentrate så åt hon upp allting! YES! Kastade ut de andra odjuren och ställde upp Grappan på gången. Alltså hon har ont i fötterna. Tassar ut. Boxvila är inte riktigt ett alternativ då hon river i princip hela stället på de 4 minuter hon måste vänta på sin tur. Stressad DELUXE. Plus att det är mjukare ut i leran… Satte på henne softride-bootsen och lindade benen. Hon går avsevärt mycket bättre med bootsen på. Men hon rör sig udda som bara fan, även utan. Jag vill verkligen inte ha mer fång? Jag vill verkligen inte ha mer motgång överhuvudtaget? Hur är det ens rimligt att råka ut för såhär mycket skit på en och samma gång? Jag vet inte hur många gånger jag har varit längst ner i brunnen och vänt nu de senaste månaderna. Jag börjar bli så jäkla less på att allt jävlar livet ur mig…

Vad fan kan tänkas gå åt helvete härnäst…?

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.