Häst

Hur får du ditt liv att gå ihop?

Jag ska villigt erkänna att det får jag – nästa alltid. Igår var ett perfekt exempel på att dagen inte riktigt gick ihop – utan att jag var vaken 31 timmar i ett sträck. Jag var orimligt trött när klockan började närma sig 14. Jag har jobbat nätter i helgen på lasarettet, vilket innebär 10 arbetstimmar från 21:00 till 07:15 fredag, lördag och söndag. Jag har skjutit upp ett besök hos psykologen i flera veckor för att det inte gått att få ihop med de tider som fanns. Så till slut kände jag mig nödgad tvungen att ta en ledig tid han hade. Måndag kl 10:30. Efter 10 timmars nattjobb. Så… det var alltså ingen idé att jag gick och la mig när jag kom hem vid 8. Utan jag släppte ut hästarna och hackade loss vattenbaljorna. Sedan mockade jag stallet och fixade med fodret. Så var plötsligt klockan 10 och dags att åka. Jag storhandlar nästan alltid på ica.se och sedan hämtar jag maten i deras drive-through på baksidan. Bokade till att hämta mellan kl 11 och kl 13, perfekt tajmat efter psykologbesöket. Hur trött är jag vid det här laget? Ungefär supertrött. Men eftersom jag är lat och inte tycker om att köra flera gånger så plockade jag upp stallchefen på vägen hem.

Jag försökte sova. Försökte. Men varje gång jag somnade till så petade stallchefen på mig – ”du får inte sova nu, då blir jag ensam.” Ja jo, men rent fysiskt ligger jag ju här på soffan även om jag psykiskt inte är medveten. Så det blev inget sova för min del. Eller jo kanske 10 minuter här och 10 minuter där. Sen var det dags att borsta tänderna och läsa saga. Så fort stallchefen somnat SPRANG jag ut och tog in hästarna. Sen somnade jag. Jag lovar 🙂 Som en klubbad säl.

Idag har jag hämtat mig, även om jag har en aning huvudvärk. Här är totalt snöstorm. -9 grader och 11 sekundmeter i vindbyarna. En stund lyser solen, sen vrääääker snön ner. Alfons sprang ut fort som attan och kissade och bajsade i rekordfart för att sedan rusa in och lägga sig vid kaminen. Bingo fick på sig ett tjockare täcke, trots att han har vinterpäls för han stod och skakade igår morse ute.

Royal är mer än väl förberedd för hingstpremieringen på Grevagården. Jag har fått med mig världens bästa barnvakt, min kusin Dalle som ska hålla öga på stallchefen medan jag håller reda på Royal. Vi var iväg till ett ridhus i förra veckan, jag tänkte att det kanske är smart att han i alla fall har varit i ett ridhus innan hingstpremieringen. Han brydde sig precis ingenting. Iförd sina alldeles nya skor som han så snällt (sederat) stod pall för. Till min STORA förtjusning så gick han RAKT på hästtransporten både hemma och borta. Han som inte åkt släp alltför många gånger i sitt liv. Jag älskar helt enkelt hur Bingo-barnen blir i huvudet. Det är aldrig några problem. De ställer upp på det mesta – precis som pappa. Notera min OTROLIGT modemedvetna stil – min gröna overall. Den har hängt med ett tag och framhäver verkligen min kropp på ett rättvist sätt?! Som en stor blobb! Fina lilla Royal. Jag hoppas du ska hålla dig i skinnet på hingstpremieringen.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.