Häst

Solsken, unghästar och uppdatering Golden Grape…

img_8919Royal är född i hagen hos Nina och Anders i Okome. Jag fick låna magen på Lofty Rowallane Rose RCimg_8924 1179 2014, vilket (såklart) resulterade i en hingst. Detta är den gule i bild. Royal har varit så otroligt skeptisk till verkligheten omkring honom. Det var VÄLDIGT spännande att få på honom en grimma när han var några månader gammal. Sedan var det spännande att leda honom (slagsmål oss emellan, men trägen vinner – alltså jag). Borsta honom var också lite spännande. Men nu är han nästan (!) lika social som sin storebror Regent. Ingen är så social som Regent, inte ens Regents bror Monarch är såhär social. Regent ska stå PÅ dig. Men inte på ett elakt-jag-vet-inte-gränser-sätt, utan på ett så otroligt mysigt och gosigt vis. Han lägger sitt huvud på min axel så fort han bara får chansen. Står han inne medan jag gör i ordning Bingo på gången så passar han på att klia och gosa på mig så fortimg_8908 han bara når. Jag vill verkligen inte sälja den där individen! Han är så himla go. Varför blev du inte ett sto skithög 🙂 Royal kommer alltid först fram i hagen, med spetsade öron. Han har verkligen vuxit och är en sådan mysig liten plutt, även om han är väldigt lättstressad (ärvt av sin far till 100%). Royal är verkligen SÅ lik Bingo. Så otroligt lik honom. Precis lika ”elektrisk” men på ett vänligt vis. Jag tog fram svettskrapan, en sådan med en taggig sida, och rev av unghästarna så mycket päls. Det blev en hel hög kvar mitt i hagen. Syns lite till vänster i bild om grabbarna på lyckan. I bakgrunden syns Bingo 🙂 Royal stod och njööööööt i fulla drag och kliade Regent så mycket han img_8891orkade. Regent var mest avundsjuk och försökte putta bort Royal. Jag hade behövt fler armar? Jag fick stå i mitten och klia Regent på halsen samtidigt som jag rev i Royal (som har så SJUKT!! mycket päls). De följer efter mig som två hundar dessutom. Grabbarna har fått ett gammalt traktordäck i sin hage att äta ur. För att, jag nämner inga namn men han är ganska liten och gul, bajsar och kissar i allt hösilage hela tiden – hans box är en enda stor bajs/hö/kiss-macka! Så jäkla trist att mocka. Dyngsurt dessutom. Jag avskyr att mocka till unghästar… Borde försöka börja riva ut och bygga min lösdrift.. Jag ska bara fixa fram lite fler timmar på dygnet.

Regent är mer lik sin mamma (och bror!). En stor klumpig vänlig jätte helt enkelt. Royal och Regent har så himla roligt tillsammans i hagen. De busar järnet och får ibland med sig pappa Bingo på ett hörn. Men han står mest och ser stilig ut i ena hörnet tycker jag 🙂 Bingo har blivit så otroligt vit nu. I september har jag haft Bingo hos mig i fem år. Tiden går så himla fort. Det är över sex år sedan jag träffade honom första gången.

img_8907Jag lyckades riva av Grappan hennes skor idag. Jag behöver verkligen uppdatera mina hovslagarverktyg… jag har en upphuggare och en sömhammare – och en liten, liten kofot. Haha! Sponsring sökes! 🙂 Men av åkte de. Grappan är väldigt stel, men hon kan vända runt utan att hoppa. Jag har kapat tån in till lamellranden på inrådan av Lotta S (självklart, skulle INTE hålla på och laborera på egen hand) och drog ner trakten en bit. Hon går bättre med tofflorna idag jämfört med igår. Hon rör sig mer i hagen. Så det är väl bara att hålla tummarna. Jag står och väger på kanten. Igår satt jag och grät i bilen på väg in från att ha varit fyllechaffis åt världens finaste granne. Jag ORKAR inte ha en häst med fång, samtidigt som Grappan mår betydligt mycket bättre än vad Monia gjorde och inte är varken varm eller har puls längre. Men det känns så jävla hopplöst. Jag orkar inte. Så jag gör ingenting istället. Blundar lite snyggt och hoppas att det ska gå över… ”Det är bara Mars, hon kanske repar sig”. Mja, men jag vill ju inte att hon ska lida heller. Det suger att ha häst ibland ska ni veta. Fyfan va det suger. Med Monia höll jag tårarna inne tills den sommardagen jag skulle skruva på hennes lock och hon bara var sitt vanliga åsne-jag. Då bröt jag ihop o grät i en timme. Det är en sådan känslomässig storm i mig just nu. Jag vill så hemskt, hemskt gärna ha ett föl efter Golden Grape RC 1535.

Backudden Mountain Haze RC 83

Det vore verkligen så himla roligt. Det finns inte så många Grafit-ston att tillgå och att Grappis dessutom blev Class I i somras. Det får fan bli bättre snart. Golden Grapes dräktighets-test kom tillbaka negativt, vilket jag såklart visste egentligen men skönt att veta trots allt. Bättrar hon på sig och kan trava o galoppera lite i hagen så ska jag göra ett ärligt försök att få henne dräktig – sen är det tack och hej. Lotta har ju ändå lovat mig ett stoföl efter Backudden Mountain Haze RC 83 och Castle Snowflake. Bara börja spara 🙂 Mountain kommer ALLTID vara min absoluta favorithingst ! <3

f40452e9-c8d5-441a-a7de-5c66d8b130e2Favorit i repris. Överst är Bingo när han hade varit hos mig i tre dagar. Visst är han, ehm, fin..? Han var en aning tunn kan man väl säga. Inte så lite tunn heller kanske. Som tur var så blev det ju bra. Det tog ett tag för honom att repa sig (han är fem år på bilden överst). Men nu är han verkligen så himla go. Går in lös från hagen, åker transport som ett proffs och är lekfarbror till sina söner i hagen. Jag hoppas verkligen att BB ska få några ston i sommar. Han är verkligen en så himla härlig individ och avkommorna jag har är verkligen så trevliga. Fler borde premiera ett trevligt temperament. Jag ska försöka få ut Bingo och tävla lite. Men det blir ju bland stora hästar, med sina 141,9cm 🙂

Jannicke spanar efter vita helskodda ridbyxor åt mig på GHS. Bingo ska få ett eget schabrak att tävla i med, som det inte står Önnarps Monia på företrädesvis.  Nu ska jag strax hoppa in i duschen. Jag jobbar hela påskhelgen eftersom stallchefen är hos sin pappa! Men på måndag kommer han tillbaka och bestämmer lite här så att jag slipper. NÄ! Nu får jag nog spurta in i duschen..!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.