Häst

Såå trött..!

Ja det stämmer, ni tror rätt helt rätt. Ibland blir även jag trött av mitt ihärdiga höga tempo. Idag är en sådan dag då det hinner ikapp mig. Blev väckt abrupt ur en väldigt trevlig dröm i morse av alarmklockan 04:45. Då blir ju allt fel sen… Jag unnade mig faktiskt att snoosa till 05:10. Var i stallet 05:15, det tar inte lång tid för mig på morgonen. Nyvakna lite yra ponnyer fick skrutta ut i hagarna medan solen sakta, sakta gick upp. In och duscha. Mkt praktiskt med kort hår ska ni veta, det torkar sjukt fort! Kokade två ägg till frukost på jobbet och tog fram en matlåda. Klädde mig, ritade dit mina ögon 😉 och sedan styrde jag till jobbet. Tog säkert 10 koppar kaffe att komma igång idag. 

Körde via Ingo (fd Jet) och fyllde på Jeepen inför kvällens hoppträning. Hem och kasta ut hö till odjuren. In och lyckades äta lite medan jag bytte om. Klädde på Alfons och gav mig ut. Lättmockat när hästarna gick in 22 och  ut 05 👍🏻 Fixade färdigt allt och packade släpet  

LLättpackat måste jag säga! 🙂 Sen skulle jag ”bara” hämta Bingo i hagen. Bara. Klockan var 17:15, lite tight med tid. Men skulle ju bara, hämta, Bingo, i, hagen. Trodde jag. För tji fick jag. Jag fick jaga honom ut i skogen i en kvart. Jag var motsatsen till lycklig när jag till slut fick tag i honom. Han var redan pålägg på min macka när jag trädde på honom grimman. Det blev inte bättre när det bara är ljudet av TRE hovar som når mina öron när vi kliver in i stallet. Jag vet inte om ni vet det, men hästar har – normalt – fyra ben. Bingo har ingen baksko. Sa jag att jag var försenad ?! Men jag ville ju hoppträna, jag BEHÖVDE hoppträna. Så bara rota fram en baksko, hittade faktiskt en relativt snabbt som jag slog dit ganska omgående. Borsta av lite sådär snabbt och fläta manen (går inte rida om den är utsläppt). På med allt och in i släpet. Jag var framme 18:15, PRICK! 

Bingo var superlugn och sansad. Satt upp och han var som SMÖR i mina händer ! Herregud (!!) va fin han var redan från start. All den ilska och alla påläggs-tankar bara försvann när vi för FÖRSTA gången löser bomövningen på FÖRSTA försöket! Hurra för oss. Vi har verkligen utvecklats så mycket det senaste året. Vi övade på linjer, att få hästen på bakbenen och distanser. Bingo var sååååååååå fin! Så fin att Pernilla ville hoppa upp honom lite. 

 Stigsprånget ligger på 1m ! Han var så trött på slutet, men trött för att han gjort ALLA övningar. Jag är så förälskad i den här ponnyn. Fantastiska BB ❤️  

 Jag frågade Pernilla om jag fick starta 1m på VFK i juni… Kör hårt! Så ANMÄLD till min första 1m den 4:e juni på VFK. SÅÅÅÅ FÖRVÄNTANSFULL ! 
 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.