Häst

Imorgon är den stora dagen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dis och jag på Åby 2007

Då vi antingen sköter oss galant, eller så river vi allting men är snyggast på plats 🙂 Det är ganska hårfin skillnad där tror jag. Nej skämt åsido, jag känner mig helt lugn inför imorgon. Ni som känner mig från förr borde vara imponerade. Jag kunde knappt andas innan loppen på travet med russen. Det gick absolut inte att prata med mig innan loppet och jag kunde varken äta eller tänka – mina nerver var utanpå. Inte mycket till tävlingsnerver här inte. Vi hade en taktik. Vi gjorde bara allting utan att prata med varandra och när jag sa OK så släppte den som ledde ut hästen tömmarna. Nu känner jag mig faktiskt väldigt lugn, jag är också nästan 10 år äldre… Jag känner Bingo Bell och han är genomsnäll. Han har utvecklats så otroligt mycket på fem år.

Jag startar kanske runt 9:35, räknar med att vara på plats till klockan 8:40 så att jag hinner gå banan och visa vaccinationsintyg och så vidare innan vi ska lasta av och rida fram så smått. Emelie följer med och filmar. Stackarn är dunderförkyld så jag hoppas hon orkar hålla uppe kameran. Hon skulle komma lite efter sju imorgon bitti. Stallchefen ska husera hos Herman och Sigrid över dagen. Har jag sagt att jag har världens bästa grannar åt alla håll?!

img_9283
Och.. moment of truth – min kavaj hade kommit. Och vet ni vad? JAG ÄLSKAR DEN!

img_9273Efter jobbet for jag hem och kopplade transporten. Fick jaga den där jävla ponnyhingsten i nästan 20 minuter i hagen. SUCK! Tur att jag tog mycket tid till godo…! Sedan åkte vi via dagis och hämtade stallchefen och sedan full fart ut till Pernilla. Där badade jag Bingo, vilket var otroligt välbehövligt då han inte är badad sedan i höstas tror jag. Han var ganska skitig. Svansen är numera vit igen, inte bajsgröngul. 🙂 Silverschampo is the shit! Jag badar alltid hästarna med Head ’n Shoulders i man och svans. I svansen har jag då dessutom silverschampo på skimlarna och låter det sitta i under tiden som jag tvättar kroppen, då blir den som bäst. Det finns massor med olika sorters ”skimmelschampo” men jag föredrar att köpa gammalt hederligt silverschampo för människor, ofta på Ullared för typ 15-20 kr, perfekt! På kroppen använder jag TiB (det bästa enligt mig), efter sommarbete så brukar jag dessutom blanda i lite Yes diskmedel, mycket bra grej att ha i ”badväskan”. Går även fint att använda i svansen så att den blir ren och fin. Det bästa med Yes är att den är återfuktande så den torkar inte ut huden på dem. Jag är super, supernoga med att spola av allt schampo som kan klia. Använder aldrig balsam på mina hästar utan bara schampo och/eller lactasyd. Bingo är så len och mjuk, mitt hjärtegryn. Han brukar vara en snäll ponny (!) och inte rulla sig när han är nybadad och inpackad i täcken. Håll en tumme att jag slipper ställa mig och bada om bajsskäck imorgon bitti! 🙂 Det har ju hänt. Minns inför en fölvisning i Skåne när ett utav stona lagt en riktig gräsbajs över ryggen på det ljusgula fölet… Ingen hit.

img_9277Royals sår läker på bra. Idag såg det ut såhär. Luktar inte illa, han har ingen feber och svullnaden har gått ner väldigt. Fortsätt att hålla tummarna för att det går hela vägen. Ett ärr kommer där ju att bli, men det verkar inte vara någon skada på leden i alla fall då han inte är halt längre. TACK OCH LOV att denna skada kom när det fortfarande var torrt ute. Jag har lite ont i magen varje dag när jag kommer hem efter sessionen med Sydney för 2 år sedan, det var fan inte kul. Såret läkte bra men till sist dog hon i tarmperforation i boxen. Urs. Som tur är så går Royal ute hela tiden.

Imorgon bär det av vid 07:40, så jag ska eventuellt försöka snutta kudden nu. Är helt slut, som vanligt. Lång dag lider mot sitt slut. Men transporten är i alla fall packad med alla nysmorda saker, min hjälm, handskar, stövlar och sporrar. Förbygeln är numrerad med nummer 13 och tränset med tyglar på plats. Och sist men inte minst sadel + sadelgjord. Haha, jo men det ska nog gå vägen imorgon!
HÄR kan ni följa mig imorgon om ni vill 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.