Häst

I get by with a little help from my friends!

Snacka om att det blev en utedag idag. Jag var och lämnade stallchefen på dagis vid 07:15 precis lagom till frukosten. Sedan körde jag vidare in mot Växjö och ett ultraljud av min mage klockan 08. Vi blev tyvärr inget klokare på varför jag har ont i magen med hjälp av det. Alla inre organ var normala utan förändringar och mina tarmar såg normala ut, även det ställe i buken som gör som mest ont. På fredag ska jag till mag- och tarmmottagningen för att träffa en läkare om mina besvär och dessutom få svar på de sex provrör jag lämnade i veckan.

När jag kom hem satt jag vid datorn en stund och uppdaterade hingstlistan på Svenska Connemara sällskapets sida samt den som ska iväg i tryck nu i veckan. Det är ett ganska pilligt arbete! Jag kommer inte sitta kvar i styrelsen efter årsmötet 2017 då jag verkligen inte hinner med det längre. Jag får så otroligt dåligt samvete av att inte kunna vara med på samtliga telefonmöten för att jag jobbar och/eller underhåller stallchefen. Jag hinner med nöd och näppe att uppdatera det som ska på SCS hemsida. Lite vemodigt, men jag kanske bara behöver en paus från det 🙂 Det har varit himla roligt i alla fall.

Jag och Bingo gav oss ut i solskenet idag. Det var ett tag sedan han och jag var på tur ute. Det var väldigt skönt och kunde ha slutat med markkänning på vägen hem. Vi kom galopperande i godan ro (trodde jag) när Bingo plötsligt blir varse om ett osynligt ponnyätande monster som satt och lurade på vägen. Bingo slår i ”ponny-niten” och svänger 90* åt höger, varpå ryttare (alltså jag) följer rörelsen till vänster på väg rakt emot en tall i skogsbrynet. Jag kan ha förvärrat hela vändningen i och med att jag skrek ”VAD I HELVETE BINGO BELL” när han tvärstannade plötsligt. Jag tappade höger stigbygel men hade ett bra tag i tyglar och en del av sadeln och lyckas med nöd och näppe kravla mig tillbaka i sadeln igen. Mycket tack vare att Bingo ju stannat och stod stilla, också. Men jag satt kvar!! 🙂 Jag vet inte vilken gång i ordningen det är jag NÄSTAN sitter av Bingo, eller i alla fall sitter av till 50%, tack all träning för mitt kolossala knäslut, och fantastiske snälle ponny 😉 Han stannade ju faktiskt. Vi återhämtade oss och fortsatte att galoppera hem. Sedan skrittade vi en lååååång bit genom Långaryd och längs vägen hem. Mötte en sådan där ”bor-inte-i-området-förare” i en mindre buss som inte saktade ner ens lite utan blåste förbi oss när han genade i kurvan.

Sedan släpade jag ut sadel och träns till Regent och sadlade honom på ridbanan. Han rörde inte en fena stod så snällt och lät sig bli sadlad och donad med som om han inte gjort något annat. Sen fick han röra på sig lite med sadel på. Han var väldigt duktig. Imorgon tänkte jag hänga på honom igen. Jag tror inte han bryr sig nämnvärt, det har han inte gjort hittills. Sedan söker jag en modig ryttare som kan följa med och rida Regent ute när jag rider Bingo. Om någon känner sig manad är det bara att höra av sig! 🙂

Sedan gick jag in och åt, det kanske man ska göra också. Efter att jag skött stallservicen såklart. Sedan tänkte jag bara gå ut och fixa lite med sådant jag inte hunnit med. Klockan var väl kanske 15 när jag gick ut, och halv 8 när jag kom in. Det slutade med att Ingrid och jag stängslade en hektar skog 😀 Så nu är skogshagen vid vägen 2 ha stor! Snacka om att killarna blev lyckliga när det plötsligt öppnade sig en dubbelt så stor hage. Bingo mest lycklig över att det plötsligt blev väldigt nära till damerna, i alla fall att spana på dem 🙂 Med oss hela eftermiddagen och kvällen var Esther (katt) som glatt hejade på oss runt staketet. ”Jag ska bara” smacka upp ett vindskydd i den hagen så kan de gå där året runt, det vore ju guld. Och eftersom jag bara envisas med att få hingstföl 😉 så kommer det ju inte bli så svårt att fylla den hagen med hingstar och valacker ! 😛 Hagen är verkligen PERFEKT. Det är MYCKET att kliva över och gå runt. De kommer bli väldigt vältränade och säkra på fötterna av att gå där.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

En kommentar

  • VildaMatilda

    Känner igen det där… galopp i godan tro framåt.., nä varan?! VART FAN SKULLE HÄSTEN?!? När man själv fortsätter galopperar framåt (någon meter) och hästen är på väg åt ett helt annat håll.
    Kan du inte skriva om damerna i stallet? Hade varit kul att veta lite om fröknarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.