Häst

It’s good to be back! 

Efter en väldigt välförtjänt semester (från både blogg och ridning) så är jag nu igång för fullt igen. Ingen kan påstå att jag ligger på latsidan på mina lediga dagar i alla fall 🙂 Solen tittar fram mellan molnen med jämna mellanrum och jag har hunnit med en hel del idag. Egentligen allt jag hade tänkt hinna med idag och imorgon.

En liten tråkig rapport om kattungarna är att de är borta alla sex. Jag kan inte hitta dem någonstans och befarar att de ej längre finns i livet! Tråkigt!

Stallchefen kom och väckte mig vid halv 7 i morse. Jag låg och snosade och lyssnade på alla youtube-klipp som han, trots att han sett dem tiotusentals gånger, spelar om och om igen. Efter sedvanlig välling i mammas säng så blev det hopp i kläder och iväg till dagis, hans pappas vecka börjar idag. När jag kom hem tryckte jag i mig lite frukost sedan begav jag mig ut i stallet. Tog in alla tre så att de skulle få stå inne lite på förmiddagen. Belinda självklart först in, hon som älskar människor. Sedan Babbis och sist hans majonäs honungen, en aning uppjagad. Jag borstar Bingo noggrannare än vanligt, redde ut man och svans med pälsglans och sprayade hela honom mer summershield ❤️. Oljade även hans hovar innan vi gav oss iväg på en tur i solskenet. Bingo har inte blivit riden sen i början på juni, han har fått semester och lite återhämtning, men nu laddar vi förfullt inför RIKS där vi är anmälda till 1m hoppning, ridklass, Working hunter Pony och såklart utställningsklassen när vi ändå är där tänker jag. Han skrittade glatt på, finge han bestämma hade vi galopperat hela vägen. Jag red ut på mitt (Cecilias ❤️) tyska hackamor med en flywiel fastsatt under pannbandet. Vi lunkande på, tills vi kom till Lyckan, hehe. Deras apaloosa hingst gick längs med vägen så där kan vi inte rida mer i sommar tyvärr! Men det gick bra, det var bara till att vända hemåt igen. Bingo var i alla fall väldigt nöjd med dagen hittills, trodde han 🙂

Sedan var det Babbis tur! Jag är lite (läs jättemycket) förälskad i denna ponnyn. Hon har lite ADHD, men är så hiiimla snäll! Jag bestämde mig för att longera henne inspänd en stund – hon var såååå duktig. Det är en så otroligt rolig ponny att arbeta med! Snart ska vi pröva på att rida ut en sväng med Belinda i släptåg. Kommer säkert gå hur bra som helst! 

Sen var det lilla söta frökens tur. Alltså Belinda ❤️ jag är så kär. Hon är så himla söt och go och arbetsam. Vi övade lite styrning på ridbanan och efter lite om och men så förstod hon precis vad det var jag var ute efter! Fantastiska lillan! 

Sedan har Bingo fått beräcka sitt första sto för säsongen! Jippi sa han och glömde bort både det ena och det andra. 🙂 knäppa pojk. Sedan fick alla komma ut i hagen igen. Jag insåg att tjejernas saltsten var helt borta, så det får nog bli en liten tripp in till staden idag i alla fall, om jag orkar hålla mina armar på ratten… 🙂 

Bingo har farit så otorligt illa av alla bromsar och flugor, stackarn har ibland stått och stampat på stället. Så det fick bli ett flugtäcke till honom helt enkelt. Han har ett 130 Horseware Amigo Bug Buster Vamoose med tillhörande Rambo flyghuva. Jag är sååååå nöjd med mitt köp, verkligen värt varenda krona. Flughuvan sitter bra, men han lyckas krångla av den med jämna mellanrum. Köpt hos Stall P Berglund för 1029kr! 

Nästa projekt idag, innan klockan ens var slagen 12 var att få igång röjsågen/kantklipparen. Här har sett ganska vanvårdat ut ett tag, så jag kände att det är fan dags. En utav världens bästa grannar (bara för att jag har en hel hoper med fantastiska grannar) Leif fick komma in och hjälpa mig dels att dra igång den (lyckades själv sen 🙂 ) sen fick han även hjälpa mig att byta lite tråd! Såååå tacksam för mina extra föräldrar. Jag kantklippte hela gården tror jag? Det tog sin lilla stund men nu är här så fint, så fint! Men det slutade inte där 🙂 

För er som passerat gården eller varit här så är ni kanske familjära med häckarna som finns runt gården och vid infarten. Dessa är nu fint putsade! Jag är heeeeelt lam i mina armar! Haha! Inte världens bästa arbetsställning kan jag lova er. Men fint blir det! 

Nu har jag bara att klippa gräsmattan kvar, men se det, tänker jag göra imorgon! Just nu tänker jag fortsätta ligga här i min älskade solsäng och njuta av livet! 

Må gott! Det finns kaffe och havreflarn för den sugne 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.