Häst

Älmhult Linnébygdens Ridklubb 8/5

Det har varit så mycket annat hela tiden. Jag har inte haft tiden att sitta ner och skriva ner söndagens tävling i Älmhult. Jag är jättenöjd verkligen. Det var en mycket nyttig upplevelse för oss båda två. Bingo skötte sig med den äran, även om det stundtals var väldigt, väldigt mycket testosteron. 🙂 Men han stod stilla när vi sadlade och fäste förbygeln, han stod faktiskt stilla när jag satt upp också även om han gick iväg i sedvanlig ordning när jag svingat över benet. Han var ganska spänd på framridningen, men det var ingenting som inte gick att kontrollera. Han var fin helt enkelt. Kändes mjuk och ridbar och klippte hindrena på framhoppningen med MYCKET till över som vanligt.

Väl inne på banan i 80cm så hade jag ett för lågt tempo helt klart. Med facit i hand hade jag kunnat rida typ dubbelt så mycket framåt. Detta resulterade ju såklart i att vi fick med oss en bom. Snöpligt. Men jag är ändå nöjd han var väldigt fin, det var mitt tempo som saboterade för oss. Efter 80 cm fick Bingo stå och vila transporten och äta lite MASH under tiden. Han var ganska uttråkad men åt betydligt mer än vad jag hade förväntat mig. Det var väldigt varmt i Älmhult i söndags  så jag var lite orolig att han inte skulle ha någon energi kvar. Framridningen var så hysteriskt rörig! Inte klokt egentligen. Det var en tjej som verkligen envisades att rida ÅT FEL HÅLL hela tiden? Jag vet inte om jag är speciellt jävla smart men om 10 utav 11 rider i höger varv, BORDE det vara någonting som säger att det är det hållet som gäller. Jag tror att ÖD sa till henne säkert 3 gånger. Hon envisades också med att skrika (japp) ”RÄTT UPP” varje gång hon skulle hoppa räcket… Jaja! 🙂 Alla är vi olika. Jag tänkte mig bara ta ett språng på ett hinder på framridningen innan 90, jag var lite orolig att Bingo inte skulle ha tillräckligt med energi kvar. Men det fanns gott om det. Jag la upp tempot väsentligt till 90cm, han var superfin. Kändes verkligen kanon. Men till ett utav hindrena slutade jag rida? Varför kan jag ju fråga mig såhär i efterhand. Men det är ju därför vi åker iväg, för att öva, öva!

Filmerna finns här!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.