Häst

Första dagen i sjukhage gick bra, typ.

En relativt missnöjd Royal fick sova i stallet tillsammans med en å andra sidan hemskt nöjd Prinsessan. I morse var det ingen munter syn som mötte mig när jag skulle leda ut honom – och dessutom gick vi åt fel håll. Men snäll som han är så följde han ju med till ridbanan där han är förpassad i ett hörn. In gick han, och kvar blev han, tills vi bytte hage på Majestic och Kryddan. Då tog Royal saken i egna händer och hoppade helt sonika ut ur sjukhagen och körde sedan fullt race över ridbanan i diverse gångarter och luftakrobatik. Så jag fick helt enkelt förstärka hans sjukhage lite med bommar och hinderstöd. Vi får väl se om herrn behagar stanna i sjukhagen hela dagen imorgon…

Prinsessan är nu upp över öronen förälskad i Royal för hon brunstar. Och herregud va 94 cm shetlandsponny kan brunsta. Hon tjuter värre än Bingo brölar. Hon har stått och flirtat med Royal nästan hela dagen.

Idag kom Bingos första fru för säsongen, Midsummer Iris RC 1469. För er ej inbitna så är detta Brolötens Grafit RC 70s högst bedömda dotter med hela 43 poäng! En personlig favorit för min del då jag följt henne hela hennes liv. Hennes ägare och uppfödare Hanna var dessutom med när Iris bror, Valorous Monarch, gick bruksprovet 2012! Iris är så OTROLIGT lik Grafit i ansiktet. Hon har hans ”poff-lugg” som aldrig blir längre och hans stjärna. Det är så mysigt att ha lite Graffe-blod hemma igen. Hanna har beställt ett gulbrunt sto … alltså. Oddsen säger iofs gulbrunt. Men hingst har det blivit de senaste 6 fölen … 😉

Iris går tillsammans med en högbrunstande Babsan och hennes yra Lill-Babs. Babsan fullkomligt ääääälskar Iris, men det beror nog främst på att hon brunstar hej vilt! I helgen blir det nog första betäckningen för säsongen. Jag vet en som är SUPERLADDAD och förmodligen 200% redo för detta. 🙂 Bongoberra!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.