Häst

Gårdagen deja vu…

Så igår kände jag mig i alla fall lite bättre och tänkte att jag och Sara (mentorsbarnet) skulle åka till stallet och rida lite. Tanken var att hon skulle få sitta lite på Bingo Bell, och ja, jag litar så pass mycket på Bingo att jag skulle låta en 9 årig flicka sitta honom medan jag leder honom. Vågar jag sätta upp en flicka som är 4a så vågar jag sätta upp en som är 9. Sagt och gjort, jag åkte och hämtade Sara på hennes skola och sedan skulle vi bara åka förbi skolan för att hämta Alfons och sedan bege oss till stallet. Men… i en rondell i Växjö så dör min bil. Igen. Bilen jag fick bärga i söndags och hämta ”lagad” i måndags kväll. Trasig. Död. Det gick inte att starta så det var bara att ringa bärgaren igen. Den här dagen tog det lite längre tid att få tag i en bärgare men så fort han kom dit så åkte vi och hämtade SAMMA hyrbil som jag lånat dagarna innan. När detta var avklarat så lyckades vi äntligen ta oss till stallet. Lite försenade så tyvärr hann det bli alldeles för mörkt för att Sara skulle få rida Bingo. Vi fixade och donade i stallet, Sara fick göra foderhinkarna alldeles själv. Hon har superduktig. Sara är som skrivet 9 år gammal och har ridit på ridskolan sen i Augusti då terminen började. Hon är alltså inte så van alls vid hästar och deras skötsel och hantering, men hon lär sig. Hon kom till exempel ihåg att man måste blöta betfor om hästarna ska äta det. Hon mindes även hur mycket vatten hon skulle fylla hinkarna med 😉 de små sakerna i livet.

Vi tog in Monarch, som inte är riktigt lika snäll som Bingo, dock ändå en stor favorit hos Sara. Sara minns dock inte att han heter Monarch utan kallar honom helt enkelt för ”Fåntratten” för det kommer hon ihåg, eftersom han tänder och släcker lampan hela tiden ;)… Vi borstade lite på Monarch och sedan gick han med mig på en promenad runt sandbanan. Ja, han gick med mig. Inte för att han var dum på något vis, jag var bara fortfarande lite mörbultad sen min oavsiktliga avsittning i söndags så jag orkade inte riktigt hålla emot så mycket som jag hade behövt, men det gick bra. Han var snäll som vanligt.

Sara tyckte att det var roligt att se att när Monarch blev rädd för någonting så gick han bakom mig och när vi gått förbi det som var farligt så vågade han gå bredvid mig igen. ”Det syns verkligen att han gömmer sig bakom dig när något är farligt” sa hon och skrattade. Mja, han är ganska präglad på mig min ögonsten. Sara fick en fin fläta av Monarchs svans. Hon fick en av Bingo förra gången hon var i stallet och ville hemskt gärna ha en av Monarch också.

Sen tog i in Saras stora favorit! Världens snällaste Bingo Bell ♥. Eftersom det numera är bäckmörkt ute kl 16:30 så borstade vi och donade med Bingo. Jag ryckte hans man så nu är den kort och fin igen medan Sara gick runt och borstade på honom. Han njöt i fulla drag. Det sötaste var när hon såg att han var smutsig bakom öronen uppe på halsen. I normala fall så når inte Sara så högt så jag brukar få borsta där uppe. Men idag var Bingo på sitt alldeles utomordentligt hjälpsamma humör så när jag tittar igen så har han sänkt huvudet så pass lågt att Sara själv når att borsta honom. Bingo älskar pyssel. Jag hörde av Lofty Stuteri att Coosheen Finbarr älskar uppmärksamhet – äpplet faller inte så långt från trädet.

När vi hade borstat klart Bingo så gick han själv in i sin box. Självklart utbrister Sara, han vet ju vart han bor någonstans. När vi skulle fylla höpåsarna så insåg Sara att man faktiskt kan sitta ovanpå höbalen när man ska riva ner hösilage. Detta slutade med att Sara i 30 minuter hoppade runt i halmen ute på logen. Huuuur lycklig som helst och hon ville ABSOLUT INTE åka hem för allt i världen. Hon skulle till och med sova i halmen.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.