Häst

Som tåget!

Bingo tuffar på och blir bara bättre och bättre och jösses va snygg han är när han går i en korrekt arbetsform, jag blir kär på nytt 🙂 Emelie har ridit honom nu i 4 dagar på raken så imorgon så han få sin välbehövliga vila. Jag ska tömköra honom lite lätt på torsdag och fredag sen är faktiskt meningen att även jag ska sitta upp till helgen! Ska bli spännande 🙂 Jag skrattade lite för mig själv över tanken att det kan nog inte vara värre än Monia alternativt Benjamin Ö på hans 3årstest! 😉

Idag (och igår) red Emelie faktiskt helt själv nästan från början. Hon skrittade fram honom på longerlina men sedan kastade hon sig upp och hon red fram ute på sandbanan. Bingo var pigg men cool som vanligt log Emelie när hon hade skrittat första varvet. Sedan travade hon 3 varv då han verkligen var super duktig. Hon gjorde halter (jag såg pannlampan) när han blev för ivrig och växlade mellan skritt och trav. Varje gång hon passerade mig så var han ”hur cool som helst”. Han skrittade och travade duktigt förbi stona 3 gånger. 1 gång gjorde han ett litet jämnfotahopp men nästa gång så brydde han sig inte alls. Det var en liten nyfiken fux, ska inte nämna några namn (Valorous Philadelphia 😉 ) som inte kunde låta bli att tetas genom staketet men Bingo skötte det utmärkt.

4 och 5e varvet hängde jag på Bingo inspänningstyglar, löst! Han såg inte ut som Power and Paint, jag lovar 😉 De hängde där löst och vet ni vad, han fattade poängen på en gång. Han var jolrig men mycket, mycket bättre. Andra varvet var han bara SÅ FRUKTANSVÄRT fin! 🙂 Emelie såg väldigt nöjd och glad ut – vilket glädjer mig oerhört. Det var inte första gången Bingo hade inspänningar, han har haft det vid tömkörning och longering innan så inte så konstigt att han hajade grejen ganska direkt! 🙂

Monarch skötte ju som sagt sin löshoppning toppen i söndags, så han hade välbehövlig vila igår. Han såg faktiskt väldigt nöjd ut med att inte göra någonting. Idag ställde vi upp honom på gången och borstade på honom både jag och Emelie och Monarch är ju inte sen att njuta av all uppmärksamhet. När han stod i boxen övade jag lite på kompliment igen, han börjar bli sjukt duktig. Han är nästan helt nere i marken med sitt ben och stannar där  – nema problema sa han! 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.