Häst

Inridningen utav Monarch

Monarch och Emelie

I måndags var det 7e uppsittningen på Monarch och efter att ha gått i samma hage som Bingo i 2 dagar så var han ganska trött. Vilket inte var något problem för oss för det innebar bara att han skulle vara ännu snällare än vad han normalt sett är! Emelie gjorde i ordning Monarch medan jag gick och pulade med annat. Sedan ledde hon honom några varv i skritt på volten innan jag kom dit. Vi slog båda fast att vi förmodligen inte skulle behöva longera honom i trav idag för att slita ut den stackarn så Emelie satt helt enkelt upp på en helt oberörd Monarch. Sedan övade de halt och igångsättning och att gå fram till bettet. Han var verkligen superduktig så efter ett par varv frågade jag om jag kunde knäppa loss dem och sedan travade Emelie och Monarch runt helt själva på volten.

Monarch är känslig på ett bra sätt. När Emelie lägger på spöet så reagerar han direkt med att gå framåt. I trav så ökar han takten i traven utan att göra några konstigheter. Än så länge så är styrningen lite si och så 😉 men det blir helt klart bättre. Han är så otroligt snäll och medgörlig att jag inte tror att han kommer att vara till några större problem i framtiden. 🙂 Världens finaste, bara min i hela världen, Valorous Monarch.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.