Häst

En riktigt bra dag…

I morse åkte vi till ATG i Ramkvilla med Pernillas häst Stillwater. Stilla, eller Lill-Fluff har de senaste veckorna haft en mycket underlig svullnad på ett bakben. Hennes kota är formad som en tennisboll, framsidan av kotan är helt svullen. Först trodde vi att hon bara fått en smäll på senan och att med vila så skulle den kanske gå ner. Men så var inte fallet. Hon var halt på vänster bak på böjt spår i höger varv.
Idag röntgades Stilla men det gick inte att se alls vad det kunde vara på röntgen. Hon blev ordinerad 10 dagar med Fenylbutazon och sedan ska vi försöka en gång till om det är så att hon fortfarande är halt då. Så tiden får helt enkelt utvisa.

Bingo Bell RC 112

När vi kom hem så mockade jag och fixade i stallet innan jag gick för att ta in Bingo. Han vilade igår och dagen innan tömkörde jag, så jag var ganska förberedd på att han skulle vara lite obstinat. Jag började med att rida på en åttvolt runt 2 hinder och fokuserade hela tiden på innerskänkel emot ytterhand. Detta skrittade jag först på ganska långa tyglar och sedan på kortare tyglar, fortfarande i skritt. Sedan började jag trava och han var verkligen superfin. Jag satt mest och log för mig själv. Han är lite tramsig med saker som han är ”rädd” för men idag hade han nästan inga sådana tendenser alls så jag satt mest och njöt av ridturen. Det blev ett kort pass idag, men jag tyckte att han var så himla fin och duktig att det räckte för oss båda. Underbara ponny!

Måste dessutom tillägga att mitt Schockemöhle-schabrak är fruktansvärt bra! Ligger perfekt och torkar snabbt! Helt klart värt 299 kr!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.