Hingst

Kvällstur

Det gäller att ha gott om flugspray om du ska rida vid solnedgången. Jisses va vi har mycket knott ! Jag förstår att hästarna blir precis tokiga, jag blir nämligen precis tokig av alla knotten som verkligen suger livet ur en. Så jag dränkte Bingo med både bromsblockerare och sommarspray igår innan vi gav oss iväg på tur. Jag tycker inte att sommarsprayen är speciellt effektiv emot flugorna? Knappt ens mot knotten. Däremot är bromsblockeraren löjligt effektiv emot fästingar! Bingo har i princip inte haft en fästing sedan jag sprayade honom med bromsblockeraren första gången! Hur bra är inte det? Han brukar nämligen dra till sig hyggligt många…

Bingo har vilat ett par veckor, ibland blir det helt enkelt så. Han har blivit longerad och tömkörd någon enstaka gång däremellan men annars har han fått lite lugn och ro. Så nu är det dags att sätta igång honom kände jag. IOM att han inte verkar få några ston så är det väl lika bra att släpa ut honom på tävlingar. Folk brukar ju klaga på att det är svårt att kombinera båda, så då får jag väl välja det som faller mest naturligt 😉

Igår var första gången som sonen låg i vagnen bredvid ridbanan. Det gick nästan hela vägen! Han somnade inne innan vi gick ut så jag hade ju redan förbrukat lite sömn 😉 Men han vaknade och låg och sparkade och lekte i vagnen en bra stund innan han blev ledsen. Bingo tyckte det var helt okej, reagerade inte ens lite när vagnen plötsligt hoppade till och började skrika. Däremot flismaskinen, containern och dumpern som stod precis blickstilla vid sidan av ridbanan var precis lika läskiga varje gång… 😉

Jag skrittade bara omkring i 40 minuter, svårt att rida iväg eftersom barnet låg och sov i vagnen. Bingo är så lättstressad, han vill inte annat än göra rätt för sig så det är nyttigt för honom att bara skritta, inte takta, utan skritta.

Det är en makalöst skön känsla att kunna släppa Bingo i hans hage och han bara skrittar iväg i lugn och ro och börjar beta. Låååååångt ifrån den Bingo som gick i sommarhage förra året. Nu börjar han till och med bli lite fet? Det klär honom 🙂 Vi satsar ju på BIS-ringen på RIKS i år 😉 (OBSERVERA att detta är med glimten i ögat). Har bett Lotta att inte ta dit Verdi, eftersom jag tänkt bli BIS (OBS skämt igen). Såg dock i startlistan att vi nog får lite väl hårt motstånd för att kunna vinna BIS – men ÄSCH, jag ska väl vara glad att jag för första gången äger en guldhäst 😉
Det är iofs inte heller riktigt sant för Brolötens Grafit RC 70 fick faktiskt GULD på RIKS 2006, även om han placerades sist i veteranklassen 😉 Hans enda guld på utställning dessutom om jag inte missminner mig.

Brolötens Grafit RC 70 och jag sommaren 2006 i Åstorp. En resa på drygt 60 mil för att få visa upp min alldeles egna connemarahingst.
Brolötens Grafit RC 70 och jag sommaren 2006 i Åstorp. En resa på drygt 60 mil för att få visa upp min alldeles egna connemarahingst. OBS! Visar inte hingst utan hjälm numera. 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.