Häst

Förenkla vardagen i stallet.

Jag, likt många andra, spenderar många timmar i stallet. Tyvärr så förstörde jag min vänstra axel för 4 år sedan när jag mockade för tungt med en grep som inte fungerade för mig. Axeln har en förslitningsskada och en läkemedelsbiverkning har dessutom deformerat den. Numera måste jag äta Naproxen varje dag innan jag ska mocka för att inte ha ont.

Jag slutade inte i tid, även fast axeln fullkomligt brann av smärta så trugade jag på. Det får jag ångra idag! Men jag har lärt mig att avlasta axeln och kroppen i den möjligaste mån jag kan! Jag byter ofta håll att mocka åt, för att belasta så jämt som möjligt med båda axlarna. Jag har också märkt att jag inte kan mocka med en ”kantig” grep, utan måste ha en grep som är böjd.
IMG_2956.JPG

Häromdagen skruvade jag fast fyra hjul, två fasta och två rörliga, på en EU-pall. Detta för att underlätta förflyttning av balen i stallet och för att lättare kunna hålla rent omkring den! Den är en succé verkligen! Så simpel i sin konstruktion men den fyller en stor funktion för mig. IMG_2945.JPG
Den är väldigt smidig! Balen väger 220kg och Leif lyfter på den på pallen i dörren och sedan kan jag lätt putta in den i en box i stallet. Skitsmart!

Jag köpte även en H2O-bag förra året för att slippa kånka på tunga vattendunkar. Den fungerar riktigt bra! Det sliter så otroligt på kroppen att behöva släpa dunkar fram och tillbaka. Jag har även drygt 60m vattenslang upplindat på en vagn så att jag kan fylla på badkaren ända ute i sommarhagen. IMG_2957.JPG
Nackdelen med den är att den är svår att tömma helt, det blir gärna en skvätt kvar i botten. Lägg till lite minusgrader och den fryser lätt fast och går sönder. Men tömmer jag den och hänger upp den lite inomhus så fungerar den fint även på vintern!

Förra året investerade vi i varmvattenkoppar i stallet och värmeledning på vattenledningen. Detta för att hästarna alltid ska ha tillgång till vatten och jag ska slippa djupfrysta vattenhinkar i stallet. Giovanna och Belinda har dock totalvägrat att dricka ur dem medan Bingo, Monarch, Monia och REX (!!) inte haft några som helst problem att dricka ur den. Att Rex dricker ur den är ju helt fantastiskt eftersom hans mamma vägrar att ens nudda den 🙂 Regent är än så länge lite för liten så han når inte riktigt upp. Men det skulle förvåna mig om han inte ville dricka ur den då mamma, pappa och brorsan gjort det helt utan problem!
IMG_2058.JPG
Belinda delade dock gärna hink med Monia i somras !

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.