Häst

Regent ute på äventyr!

regent5I morse när jag och chefen äntligen hade pallrat oss ut till stallet så möttes jag av att Bingos ena BackonTrack skydd låg på golvet. Fair enough, han kan ha puttad ned det själv, tänkte inte mer på det. Kommer runt hörnet och ser rakt in i stallgången att där ligger ju ett ländtäcke mitt i gången. Jaha? Okej, ja Ester (katten) är ju lite på krigsstigen just nu och leker satan med allting. Men, det var ett litet hovavtryck i ländtäcket. Alltså en liten hög av ihoptryckt bajs format som en liten, liten hov. Humm.. Tar några steg in i stallet och precis som min hjärna redan listat ut så står Regent UTANFÖR sin box. Jaha minsann! Det låg två-tre bajshögar där han stod dessutom jämte Belinda (såklart). Funderar just på hur länge han har varit lös i natt… Till hans försvar, även om jag var livrädd att han hoppat ut, så stod boxdörren öppen. Han hade bara lyckats stänga igen den själv och stod nu ivägen.

Hans mamma körde samma i somras, också mänskligt fel. Vi hade glömt dubbelkolla att hennes boxdörr var ordentligt haspad helt enkelt. jag satt i godan ro och tittade på Giovanna i kameran när det plötsligt dök upp ett hästhuvud i hörnet av kamerabilden – där det absolut inte kunde vara något hästhuvud. Trodde först att Monia bara gått ut ur boxen och sedan in igen, men blev snart varse om att hon varit ute och spankulerat i sommarhagarna under natten. Men hon var supernöjd. Det var också den dagen jag avbröt hennes strikta boxvila. 🙂

DSC_0479En rörig dag idag. Det kom en familj och tittade på Giovanna, de var 1,5h sena och sedan hann jag inte mocka färdigt stallet innan det var dags för babysim. Sen invänta sambons hemkomst, äta och sedan gå ut i mörkret till stallet. Kallt var det med. Riktigt ruskigt. Men det kan ha berott på att jag var mör och trött efter babysimmet och inte alls på humör att gå ut och mocka Giovannas förbaskade halmbox. PUST! Men, det är ju bara att ta sig i kragen liksom. Mockade ut hennes box, för tredje gången den här veckan, så fick jag fylla på med helt ny halm. Allt ut och nytt in. Fumlade mig över vägen med pannlampan och in på Leifs loge. Skrämde slag på både katter och nya stutar. Tänkte också att jag kanske borde skicka ett sms till Leif att det bara var jag som var och röjde i halmen så han inte tror jag försöker stjäla ankan eller så 😉 Fyllde på ny halm, sopade, fixade och donade. Gjorde rent mat- och vattenskål till Bullus och Ester innan jag fyllde på med ny kattmat. Jag hade ställt kattigloon ovanpå min fantastiska foderlåda och den var ovanligt tung att lyfta ner. Det kan ha berott på att där i låg en söt Ester och sov 😉

Tog sedan in min lilla flock som inom en månad är decimerad till bara ynka tre stycken! Jag letar fortfarande efter nytt avelssto! Gick över alla ponnyerna med en borste och hovkrats. Alla tre ungdomarna var otroligt duktiga. Bäst var, som alltid, Regent! Åh vad jag gillar den här lille killen. Om jag ändå kunde behålla alla för evigt…!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.