Häst

Heja snö! 

Minns att den bästa träningen för våra ponnytravare var just snö! Men ”på den tiden” var det nog mer snö tror jag! Våra russ var alltid i bäst form i april 😉 Bingo har gått ett bra pass på ridbanan i snön. Inte ens svettig, jag har nog lyckats rätt så bra med flåset på honom just nu. Jag börjar bli en aning stel i låren så jag har nog också kämpat på en del! 

Jag steg upp 05:05, släpade mig nedför trappan och på med kläderna. Det är en sådan invand vana att jag knappt är vaken under tiden. Slår på SRPlay med Vaken i P3 och P4, vilket jag egentligen HATAR värre än pesten för programledarna är så himla underliga. De låter halvknarkade på rösten dessutom när de pratar.. Hur som helst. Stövlar ut i snön till stallet. Lamporna utanpå stallet tänds vid 05 så det är ljust. Tänder inte i stallet på morgonen, utan vandrar runt min vana trogen i lite halvdunkel. Fodrar samtliga odjur, släpar ut två kakor hö i vardera hage och fyller på med vatten. Sen tar jag Regent i ena handen och Royal i andra och så går de ut först. Sen är det kungen, Grappan och sist Belinda för henne tar det längst tid för att äta upp. När alla är ute åker strömmen på och jag stänger igen stallet och går in och duschar. 

06:15-06:20 kör jag till jobbet inne i Växjö. Jobbar 07:00-15:30. Sedan körde jag sakta hem i snön. Underhölls av stallchefen till 18 innan jag klädde på mig och gick ut i stallet. Mockning, fodring och påfyllning av Belindas vatten tar en timme om jag gör det i lugnt tempo. Sedan tog jag in alla djuren. Grappan och Belinda först, sedan Royal och Regent i par och Bingo lös efter. Idag vandrade Bingo ut i stohagen och kollade läget. 

Borstade av Bingo och ställde honom med BackonTrack ryggpadden medan jag borstar man och svans och flätar, lindar ben etc. Red sedan nästan 45 minuter i snön på ridbanan. Mycket avkopplande. Samtidigt sålde jag foder då det trillade in en beställning i webshopen med hemleverans! 

Nu har jag dött i soffan och ska strax borsta huggtänderna och sova. Uppstigning sker 05:05. Skulle inte byta mitt liv emot något annat. Och på söndag är det hoppning! Vi är taggade

  

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.